fredag 1 maj 2009

Stökig valborgsnatt i Värmland

-Mycket fylla, mycket bråk. 48 personer fick fira valborgsmässoafton i de värmländska häktena. Fem misshandelsfall betecknas som grova. På Västra Kanalgatan i Karlstad blev en kvinna överfallen av en man i vad som betecknas som våldtäktsförsök. Hon lyckades dock slita sig loss och springa därifrån.

-Överfallet inträffade vid 23.30-tiden. Kvinnan har kunnat lämna ett signalement som säger att mannen var 20 – 25 år, 179 – 175 centimeter lång, hade svart skinnjacka, rakat huvud och talade svenska.

"Talade svenska"! Är inte det vanligt i Sverige? Ska vi tolka det som att det är ställt utom all tvivel att gärningsmannen är etnisk svensk eller har de glömt "med brytning"?

Tänk så mycket enklare det skulle vara om man beskrev utseende som t.ex. nordiskt,mongoliskt, asiatiskt, mörkhyad, svart eller färgad om man nu vill ha tag på brottslingen ifråga. I annat fall kan man ju lika gärna spara på trycksvärtan.

VF

1 kommentar:

Milla sa...

Får ju inte ens i brottsammanhang utpeka en misstänkt genom att tala om vilket ursprung han eller hon misstänks tillhöra. Tröttsamt värre.