fredag 29 maj 2009

Skyddstillsyn och vård för kniv i ryggen

"En 18-årig Arvikabo som den 23 november i fjol stack en kniv i ryggen på en annan person på Kyrkogatan i Arvika har dömts till skyddstillsyn med samtidigt vård och behandling.

Han ska också betala den knivskurne 28 600 kronor i skadestånd. Enligt uppgifter i rätten skedde attacken på mannen bakifrån och var helt oprovocerad.
Knivskärningen räknas som grov misshandel."

Om detta är grov misshandel, vad krävs i så fall för att det ska kallas mordförsök och ska man gå lös under behandlingstiden om man så uppenbart är kapabel att försöka mörda en människa?

3 kommentarer:

Milla sa...

Han kom väl på bara så där lite hipp som happ att han skulle köra ett dödligt vapen rakt in i en annan människas kropp. Då kan det ju inte bli mordförsök, eftersom det krävs att man har på något sätt planerat dådet innan det utförs.

Så sjukt.

Men ännu sjukare är att så unga människor är kapabla till sånt här. Finns det ingen empati kvar kan man ju fråga sig.

Gammelsvensk sa...

I dagens samhälle handlar det ofta inte om andra utan bara "mig själv" men i det här fallet så måste det( hoppas man) vara sjukligt. Om så är, så finns väl ännu större anledning att hålla denne skild från allmänheten. Han kan ju få ett nytt anfall.

Anonym sa...

Jaha, så nu kan man gå ut och hacka lite hur som helst och bli tilltalad av snälla förstående nyutexaminerade brudar som daltar och gullar med en tills man somnar i deras klet. Vilket straff.
midgardsjarlen