tisdag 12 maj 2009

Blir det egentligen precis som de vill?

- Vi var mycket tydliga med vårt budskap till polisens insatsledning, varför mötet avbröts i förtid. Då polisen trots detta verkar gå ut med budskapet att SD avbröt mötet i samråd med polisen, "eftersom vi fått fram vårt budskap" vill vi vara mycket tydliga med att detta inte är med sanningen i överensstämmande.

Detta skriver Sven-Olof Sällström efter torgmötet i Malmö.
Läs mer

Hur ska man tolka att polisen gång på gång misslyckas med att mota bort de som gör allt för att hindra andra människor att framföra sitt budskap? Är de inkompetenta,är det order från högre ort att de inte ska anstränga sig för att avstyra detta eller är det rentav något som de själva bestämmer?

Jag har svårt att tro att enskilda poliser vill framstå som klåpare som inte duger till annat än att stå och titta på. Då återstår ledningen och kanske de i sin tur fått order från ännu högre ort. Det har hänt för många gånger nu för att man ska tro på tillfälligheter. Det är min fulla övertygelse att polisen inte tror på "dialog" utan att de helt enkelt är styrda att inte hindra pöbeln utan underlätta för dem i sitt värv. Det är ju politik och den kan vara riktigt smutsig när vissa människors positioner står på spel.

De hiskliga favörer som kan erhållas inom politiken nuförtiden gör det lätt att tro på konspirationer.
Dessutom är det kul att låta tanken fara.

Inga kommentarer: