tisdag 5 maj 2009

Vad är dubbelkolla?

Oskyldig greps för barnporrbrott – polis riskerar straff

Rikskriminalen tog fel på en siffra i en ip-adress och en värmlänning blev oskyldigt utpekad för barnporrbrott. Åklagaren har tidigare lagt ner ärendet om tjänstefel men nu driver Rikspolisstyrelsen saken vidare.

NWT har tidigare skrivit om fallet där polisen i maj förra året gjorde husrannsakan hos en familj i Värmland och hann ta in maken till förhör innan missen upptäcktes: polisen hade förväxlat ip-adresser.

Rikskriminalen tog på sig ansvaret och sade till NWT att man skärpt kontrollerna efter missen med ip-adressen. Men det är inte nog menar Rikspolisstyrelsen som nu beslutat att driva frågan vidare mot den enskilde polisinspektören som riskerar diciplinstraff.

Tidigare artikel

5 kommentarer:

Milla sa...

Precis, för tänk vilket prat det kan bli om man bor på en liten ort..då kvittar det tyvärr många ggr om man är oskyldig. Elaka tungorna bortser från det bara man får skvallra..borde vara lag på dubbelkoll :)

Gammelsvensk sa...

Det är ju så. Har man sått ett frö...

Anonym sa...

Den oskyldige är väl äkta svensk, då gäller minsann ingen DO.
midgardsjarlen

Gammelsvensk sa...

Men Jarlen då. DO är väl en särskilt tillsatt myndighet som ska rädda Sveriges nya medborgare från de barbariska urinnevånarna?

Anonym sa...

Japp, det sa jag väl. Och självklart tar jag tacksamt på mej varje epitet de slänger på mej. De får hänga bland min medaljsammling.
midgardsjarlen