tisdag 12 maj 2009

Identiteten är lögn men skälen är sanning??

Avvisningshotade Farid Ali Zada får stanna
Den afghanske tonåringen Farid Ali Zada får stanna i Sverige och Värmland. Det har migrationsdomstolen beslutat.

Farid Ali Zada kom till Sverige och Karlstad i december 2007 från Afghanistan. Han hade då med sig identitetshandlingar som visade att han var 16 år gammal. Han ville stanna i Sverige då han inte har några släktingar kvar i livet och hans hemland inte är ett bra land att leva i. Migrationsverket fick uppgifter om att han var 18 år och avvisade honom då de ansåg att han ljugit om sin identitet. Farid Ali Zada överklagade beslutet och får nu rätt. Migrationsdomstolen upphäver Migrationsverkets beslut då de finner hans skäl för att stanna i Sverige som trovärdiga.

Det är konstigt hur man kan finna att hans "skäl" är trovärdiga när han uppenbarligen har ljugit om sin identitet. Hur vet man ens varifrån han kommer. Undrar hur länge det dröjer innan han kommer på att han kanske har några släktingar i alla fall?

Skulle det inte bli både enklare och billigare om man hoppade över Migrationsverket när det gäller själva bedömningen och gick direkt på Migrationsdomstolen, eftersom den ändå alltid kör över Migrationsverkets beslut?

Inga kommentarer: