måndag 11 maj 2009

Att rabbla ramsor.

När jag var liten fanns det en typ av docka som hade en ring fastsatt i en snöre bakpå ryggen. När man drog ut snöret och sedan släppte så kunde dockan rabbla en liten ramsa av ord. ungefär som en del politiker gör nuförtiden.Jag undrar om de också har en ring på ryggen.

Samarbete för en tryggare och rättvis värld
EU-VALET DEBATT
"-Vi vill därför verka för att stärka EU:s roll som global aktör med en tydlig agenda för demokrati och mänskliga rättigheter. Likaså kan internationell terrorism och organiserad brottslighet bekämpas genom ett internationellt samarbete, skriver Christian Holm och Catarina Segersten Larsson.
Stora delar av jordens befolkning lever under otrygga omständigheter. Många lever i konfliktdrabbade områden och andra lever i extrem fattigdom. Moderaterna vill därför arbeta för att EU som en stor global aktör ska påverka och medverka till en säkrare och bättre värld."
Hela artikeln

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det var ju det vanliga ordbajseriet. Förmodligen kom det ut ur ringen i ryggen du snackar om, bara det att det är ingen löst hängande ring. Den sitter fast längst ner vid ryggslutet. Vad gäller den roliga dockan du talar om har jag ett liknande minne. Vademecum tandkrämstub var förpackad i en smal ask. När man öppnade asken och tog ut tuben trillade det ut en tunn refflad plastremsa med stopp i ena änden. Den skulle man innifrån träda genom en liten slits i botten. Då man drog över refflorna mellan pekfinger och tumnagel sa asken klart och tydligt: VADEMECUM. En tid en riktig landsplåga och lärarna höll väl på att bli knäppa.
midgardsjarlen