onsdag 1 april 2009

Stora demonstrationer kring G20-mötet

I London samlades i dag ledarna för de 20 viktigaste ekonomierna i världen för att diskutera hur man ska få fart på världsekonomin. Samtidigt genomfördes stora demonstrationer i centrala London som lamslog bankkvarteren. Demonstrationerna var i huvudsak fredliga men våldsamheter förekom och bland annat attackerades en bank.

Vissa demonstranter ropade slagord om att storma bankerna och hänga bankirerna och sammanstötningar mellan ett tusental demonstranter och polis förekom. Poliskedjor spärrade av finansområdet och ingen fick varken komma in eller ut och många skyltfönster till affärer och banker var förspikade.

Läs mer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst behövs demonstationer , men då av gemene man, "vanliga" medborgare. Tyvärr är detta grundlurade vänstermänniskor sorgligt nog uppblandade med bråkstakar typ fotbollshuliganer och afa-pack. Våldsmentalitet som blommar utan annat syfte än bråket själv. I diktatoriska länder gör man prosessen kort med dem. I England som här gör man ingenting, någon tårgas ibland sedan drar sig polisen "segerrikt" tillbaka.
midgardsjarlen

Gammelsvensk sa...

Det kryllar av professionella bråkstakar och det tar udden av syftet med demonstrationer tyvärr.