lördag 11 april 2009

Farligt att engagera sig

Det är andra gången på kort tid som man får anledning att fundera över hur klokt det egentligen är att försöka avstyra bråk.

Misshandel i Karlstad
Strax före kvart i ett fick polisen larm om en misshandel i Karlstad. En 63-årig man ser en kvinna som skriker, samtidigt som hon sparkar på en bil. När hon blir tillsagd att sluta hotar hon mannen. Då blandade sig ytterligare en person, en man, i argumentationen. Denne fällde 63-åringen till marken och sparkade sedan flera gånger mot huvudet. Den till marken fällde mannen skyddade sig med armarna vilket resulterade i att hans vänsterarm blev sparad ur led.
Ytterligare en man blev misshandlad i samband med händelsen. De båda fick uppsöka CSK för att få sina skador omsedda.
Tidigare misshandel


För övrigt var det en relativt lugn långfredagsnatt i länet.
Mycket fylleri har det dock varit.
Inledningen på påskhelgen kan sammanfattas som lugn med mycket fylleri. Totalt omhändertogs 22 personer för fylleri i Värmland.
– Främst i Arvika, Kristinehamn och Karlstad, säger Mats Persson, vakthavande hos Värmlandspolisen.

I Filipstad blev en 25-årig man omhändertagen för fylleri. Han misstänks också för våld mot tjänsteman. Detta efter att han sparkat en ordningsvakts knä ur led på Parkhallen. Mannen vevade också med armarna och slog till samma vakt samt ytterligare en. Ingen av dem behövde uppsöka vård.

3 kommentarer:

Milla sa...

Jag satt häromdagen & pratade med en man som levt ett liv fyllt med kriminalitet och droger, men idag är en mycket skötsam person.

Han suckade och sa att "tänk förr fanns det nåt som hette tjuvheder..vi misshandlade aldrig oskyldiga, vi slog inte barn & kvinnor..Vi stal det vi behövde, men undvek att skada människor"..

Idag är det nåt helt annat, jag blir så ledsen när man läser om sånt här fullständigt onödigt våld.

Anonym sa...

Jo Milla så var det hemma när jag var parvel behövde vi inte låsa dörren. Slagsmål uppstod nästan bara när det var släktkalas och gubbarna fått sig ett par järn och allt slutade i skamsen sämja. Aldrig gick dom ut på gatan och gav sig på okända. Det fanns oskrivna lagar och uppförandekoder bland gemene man. Det fattiga men lyckliga Sverige är förbi och det tar generationer att återskapa, om någonsin.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Hur få en förändring?

Den manliga stödpatrullen har förnedrats tillräckligt. Ständigt omge bimbon med sitt skyddande staket och hela tiden noggrant inpränta i henne exakt vad hon skall säga. Bara pys nu, ta timeout. Det där får du klara ut själv, lilla vän. Det är du som är partiledare.

SVERIGE UT UR EU!