fredag 10 april 2009

Nyckelkompetens för nötter

Att rosta nötter måste vara mycket mer komplicerat än man kunde tro. Denna "kompetens" har vi inte i Sverige och det är tydligen så komplicerat att man inte kan skicka folk på utbildning utan måste importera.

Tobias Billström och Jan-Evert Rådhström har slagit sina kloka huvuden ihop för att försöka övertyga oss om arbetskraftsinvandringens välsignelse.

"Nu behöver vi fler entreprenörer som tänker ut framtidens melodi, och orkar göra verklighet av sina visioner. Därtill krävs att den nyckelkompetens som behövs för att få företagsidén att fungera är tillgänglig. Här märks det ofta hur litet vårt land är. Spetskompetens är det ofta ont om, även i tider av varsel.

Inte minst om företagsidéerna är riktigt nytänkande kan sakkunskapen saknas helt i vårt land. Ett tydligt exempel på det är de entreprenörer som började med ett företag som sålde rostade nötter i butik och sedan skulle starta ett nötrosteri. Nyckelkompetensen som behövdes för att starta rosteriet fanns inte att uppbringa i Sverige, utan fick komma genom arbetskraftsinvandring. Genom några få som arbetskraftsinvandrade kunde många fler anställas på plats."
Läs mer

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Gammelsvensk. Kollade på NWT ang detta och kommenterade där artikeln. Undrar om de tar in den. Kanske var jag för sen men ingen annan hade kommenterat Förståeligt för alla ligger väl dyngraka på grund av SEGERN. Ja jösses.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Liksom våra "folkvalda" som oxå måste vara dyngraka för jämnan.
Nötrosteri var ju ett jävla lysande exempel på behovet av arb.kraftsinvandring. Idioterna måste väl droga sig för att komma på fler fördelar med detta vansinne. Glad påsk för he...e önskar Blodsven

Gammelsvensk sa...

GLAD PÅSK på er gubbar och ta det försiktigt med påskmat,påskkäringar och annat.