måndag 13 april 2009

Hur är det egentligen med glasbitarna?

Den senaste tidens fynd av glasbitar i diverse livsmedel har fått
många att dra tillbaka dessa livsmedel från affärer, skolor, sjukhus m.m. Det är ju bra att man vidtar åtgärder på alla vis man kan men jag tycker att det har varit väldigt lite tal i media om hur dessa glasbitar hittar vägen till alla olika livsmedel och försäljningsställen.

Man blir ju fundersam när det rör sig om många olika slags livsmedel samt att fynden är utspridda över snart sagt hela landet. Det kan ju knappast vara "olycksfall i arbetet". Om det är sabotage så kan det ju inte rimligen vara en och samma gärningsman vid alla tillfällen. Det är för dumt och farligt för att man ska tro på efterapning. Om det är organiserat med flera inblandade så är det ju terrorism.
Jag blir inte klok på det här.

Nu har det hänt även i Karlskoga. En kund upptäckte i söndags en glasbit i en banan som kunden köpt i en butik eller kiosk. Polisen vet att bananen levererades till butiken/kiosken i fredags och två dagar senare kommer kunden tillbaka med bananen och berättar om glasbiten.
http://nwt.se/karlskoga/article510575.ece

Kyckling, falukorv pyttipanna...
Glas har den senaste tiden hittats i ett flertal olika livsmedel.
Sven-Ove Steen från Högboda hittade i fredags en glasbit – i en smörgås.
http://nwt.se/kil/article510172.ece

Lantmännen Kronfågel återkallar partier med kycklingprodukter. Anledningen är att man misstänker att det kan finnas glas i produkterna.
http://nwt.se/article502239.ece

5 kommentarer:

Milla sa...

För mig känns det som det helt klart är en organiserad aktion, alltså ett terrordåd. Låter hemskt, men det dom gjort är också gruvligt hemskt.

Varför det talas så lite om det är ju säkert för att inte skapa hysteri, locket har väl lagts på, samma som med fågelinfluensan.

Jag är dock inte alls säker på att det är veganer som är skyldiga, jag tror mer på något annat, konstigt bara att ingen tagit på sig det.

Gammelsvensk sa...

Jag har inte heller trott på veganer. Det rimmar ju lite dåligt med bananerna där.

Anonym sa...

Ja, sen är det ju i flera länder detta har hänt oxå. Man tänker till när man äter ibland.

Anonym sa...

Som med tåg-och flygolyckor, det kommer flera efter varandra. Något för de okulta att pröva i sina pentagram? Konstigt nog har jag ännu inte hittat något i morgonmackorna med fransk gåsleverpateé, vilket definitivt utesluter vegandårar. Ej heller i kvällens Belugarom. Mysterierna hopar sig.
midgardsjarlen

Anonym sa...

första gången var det nog nån ruta som pajade i paketeringen som gjorde att de kom glas i en batch med kyckling, resten är "troligen" copycat puckon som lirar in en glasbit i va fan som helst och gråter ut i nån blaska för att få sina 5 sekunder i rampljuset.

robban