torsdag 9 april 2009

Och vem betalar?

Det är svårt att förstå vissa prioriteringar som görs i kristider. Det finns inte pengar till välfärden men skrytbyggen finns det resurser till. Är det inte flotta bostadsrätter ute i Vänern så är det hotell-och konferransanläggningar.

Landstinget får böta 100000 för att det fattas vårdplatser på medicinavdelningen.

Socialbidragskostnader ökar med 50 procent
Kommunens utbetalningar av socialbidrag kan stiga med 50 procent.
– I nuläget vet jag inte var vi ska de 35 miljonerna ifrån, säger arbetsmarknads- och socialnämndens ordförande Ingela Wretling (S).

Grävskopornas framfart vid Carlstad Conference Centre fortsätter obönhörligt. Under de senaste månaderna har Karlstads förra konferenspalats CCC monterats ner bit för bit.
I maj ska den nya, större kongressanläggningen börja byggas. 400 miljoner och knappt två år senare är det tänkt att den ska stå klar.

5 kommentarer:

Milla sa...

Kan bara nicka och hålla med..man kan fundera på hur man tänker när man gör vissa prioriteringar.

Anonym sa...

Jag vet av erfarenhet att när man påpekar sånt här och undrar varför man slösar på en sak samtidigt som annat viktigare går back brukar svaret bli ung. "du förstår det är inte samma pengar och tänk så mycket arbete det genererar".
midgardsjarlen

Anonym sa...

Exakt samma sak händer i Kristianstad, där ska det byggas en arena för budgeterade 500 miljoner. Dom får ej ihop siffrorna, nu ska 2 skolor stängas, mer kommer säkert att sparas på. Men, som sagt, "det är ju olika konton", som dom säger...
Trotts detta har dom NYA planer på gång nu - dom vill riva rådhuset och bygga nytt !

Gammelsvensk sa...

Det är svårt att lista ut om de är fräcka eller otroligt korkade.

Anonym sa...

Skall man sätta en tusing på det sistnämnda tro. Äh,det ger väl ingen utdelning.
midgardsjarlen