måndag 1 juni 2009

Hälften uppger inget parti

Socialdemokraterna går kraftigt framåt och får 37,6 procent av värmlänningarnas röster. Det visar en opinionsundersökning om EU-valet som Synovate har gjort på uppdrag av SR Värmland.
Även Moderaterna ökar rejält, jämfört med hur värmlänningarna röstade i förra valet till Europaparlamentet, och landar nu på 20,5 procent. Nya Piratpartiet skulle få mandat, med 5,6 procent.

Mest tappar Junilistan från 13,5 procent i valet till 2,2 procent i mätningen. Vänsterpartiet faller från 12,9 till 4,8 procent.

– Det sker väldigt stora svängningar precis före valet. Jag är helt övertygad om att vi kommer att göra ett bra mycket bättre val än vad siffrorna visar, även i Värmland, säger Vänsterns toppkandidat Eva-Britt Svensson till SR Värmland.

Mätningen bygger på 1 681 telefonintervjuer. Ungefär hälften har uppgett något parti, övriga vill inte uppge parti eller tänker inte rösta i valet.

På radion meddelades att Sverigedemokraterna inte lyckades nå upp till gränsen för att få mandat?? Undrar vad de lyckades nå upp till då? Det fick vi inte veta men man undrar ju över den hälft som inte uppgett något parti. Det är regel nu att man tiger om Sd´s siffror.

Inga kommentarer: