onsdag 10 juni 2009

Nu jobbar läkarna på ackord!

Det börjar kännas som om man endast ska gå till vårdcentral eller sjukhus för att bidra till personalens inkomster. Tidigare har jag skrivit om larmcentralers anställda som fått bonus om de hållit nere samtalstiden för varje sjuk person som ringt.

Nu handlar det om läkarna på närakuterna i Stockholms län. De får hundra kronor extra för varje patient om de hinner med många på en dag. Det har väl hänt någon gång att man skojat om "snabbköp" i samband med läkarbesök men nu är det banne mig verklighet.

svt

5 kommentarer:

Pelle sa...

Man börjar undra om landstingen infört ackord. Vad tog mänsklighet & omtanke vägen tro?

Gammelsvensk sa...

Ja du Pelle. Det är väl omodernt att tänka på människor. Nuförtiden är det makt och pengar som gäller.

Anonym sa...

Dessutom är läkarna på vårdcentralerna överlag värdelösa. De bryr sig ej om vidareutbildning samt väljer alltid den metod som är mest inkomstbringande. Lägg ned vårdcentralerna, det måste finnas en bättre konstruktion.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Måste ha ett mastintyg varje år för att få arbeta på hög höjd. En läkare som branchen anlitar kommer till oss och tar ca 12 man per dag a 2500 styck. Karljäveln är helt ointresserad av din hälsa, vilket vi alla älskar pga intygets värde, vilket girigbuken är jävligt medveten om....Blodsven

Anonym sa...

Jasså du Blodsven det är så det ligger till med intygen, skulle vara intressant få veta exakt vilka prover han tar för 2500:-, både min syrra och jag är vill ha sådana uppgifter, vi är båda förbannade på våra mutkolvar till läkare. Får du tid någon gång kan du ju maila mej.
midgardsjarlen