söndag 7 juni 2009

Titta vad han kunde!

Många är väl vi som varit i Årjäng. Midsommar med tvådagarstrav på Sveriges vackraste travbana, Årjängsmârten och besök på det mysiga torget med Claras konditori och Årjängstrollet. Allt detta, plus Thore Skogman, har dragit mycket folk till Årjäng.

Nu är det nog tyvärr slut med besöken i centrum för "kommunpampen" har fått härja fritt och därmed ödelagt det mysiga gamla torget. Det skulle bli köpcentra med galleria,flott hotell och hyreshus med höga hyror. Hur kan någon tro att detta skulle locka människor till lilla Årjäng? Detta finns ju i varenda något så när stor stad. Det var ju det lilla formatet, det pittoreska och gamla som var charmen med just Årjäng.



"I motsatta ändan av kvarteret, på det tidigare torget, står ett nybyggt handels- och bostadshus vars hela kommersiella gatuplan gapar fullständigt tomt. Det har aldrig blivit någon handel här. Huset har några få skyltfönster mot Storgatan. Den enda butiksentrén vetter in mot en smal gränd mellan nybygget och gamla Claras konditori.

Det anrika konditoriet blev inklämt och förlorade hela utsikten när nybygget kom till. Det blev konkurs. Samma öde drabbade en pizzeria."
NWT
VF

4 kommentarer:

Milla sa...

Jag blir så sorgsen när allt vackert och genuint ska moderniseras bort..

Anonym sa...

"kommunpampen" Kjell Ericsson avgick lämpligt nog förra året efter färdigt värv.

Storhetsvansinne pga allt för långdragen högkonjunktur... vilket innebär att Årjängsborna nästa år kommer att ha goda skäl att för en gång skull överväga andra partier än Centern och Folkpartiet.

Mikael, Säffle

Gammelsvensk sa...

"Råttorna" brukar ju lämna skeppet först och sedan få någon ny fin befattning.

blenda sa...

Ja gamla Årjäng är inte längre som det var. Jag är född och uppvuxen där, men har i snart 13 år bott i Norge. Jag blev chockad när jag hörde ochh såg vad pamparna gjort med torget. Och Clara`s som var "min" arbetsplats i flera år.
Fattar inte att folk låtit dom hålla på.
Eva