fredag 5 juni 2009

Mindre brottslighet med öppna gränser. Hur då?

Så länge jag kan minnas så har vi nordbor ganska fritt kunnat röra oss över våra gemensamma gränser och det har inte varit några stora problem. Visst har väl nordiska brottslingar förflyttat sig mellan våra länder men inte på långa vägar i den utsträckning som nu sker mellan EU-länder.

Nu propageras det väldeliga för att främja den fria rörligheten i Europa för att få bukt med klimatförändringar, brottslighet och mycket annat. Såvitt jag kan förstå så är det just öppna gränser som har orsakat denna explosion av kriminalitet som vi har idag och det är väl inte övervägande nordiska brottslingar?

När det gäller klimat och miljö så bör det väl vara lämpligare att låta bli att frakta både folk och alla slags varor över hela EU.


"-Valet till Euparlamentet är viktigt för att vi ska kunna fördjupa det europeiska samarbetet och göra det ännu lättare att röra sig över gränserna. Det skriver CHRISTINA HUSMARK PERSSON, nordisk samarbetsminister (M), och CATARINA SEGERSTEN LARSSON, kandidat (M) till Europaparlamentet.

Sverige har ett väl utvecklat nordiskt samarbete. Värmland har historiskt samarbetat över gränsen till Norge, vilket inte minst gäller i gränskommunerna. Värmlänningar har släktingar på andra sidan gränsen och vice versa."
VF

Inga kommentarer: