torsdag 29 april 2010

Folkviljan gäller om vi tycker som politikerna.

I Karlstad verkar det vara främst socialdemokraten Håkan Holm som styr över var och hur man ska bygga i sta´n. Konstigt nog så har han hjälp av Miljöpartiet och det rimmar dåligt med den miljöpolicy som de borde stå för. I Karlstad finns ju en ständig risk för översvämningar eftersom staden är byggd på ett delta. Detta avskräcker emellertid inte från byggandet nära vatten utan man tänker istället anpassa naturen genom nivåsänkningar och byggande av slussportar för att försöka stänga ute Vänern.

Karlstads Bostadsaktiebolag har nu fått tillstånd att bygga vid, och även på Mariebergsviken. Det är ju egentligen inte konstigt att det blir grönt ljus i det här fallet eftersom de som lagt förslaget även är de som godkänner det. Håkan Holm är ordförande i stadsbyggnadsnämnden och starkt drivande när det gäller att locka välbeställda nya invånare till Karlstad. Vad de gamla invånarna tycker är det som vanligt ingen som frågar efter.
Sjögången fick bygglov.

-----------

En boende på Marieberg ansökte om att få bygga om sitt garage till en enrumslägenhet. Där var det emellertid stopp p.g.a. att grannarna i detta fallet fick säga sitt och tyckte att det skulle bli för nära deras staket. Varför har vi ingen talan när de riktigt viktiga frågorna avhandlas?

"I Sverige ska all offentlig makt utgå från folket."
Fast bara när det inte strider mot politikernas vilja.
Ingen etta i garaget.

Inga kommentarer: