lördag 10 april 2010

Angående kvoteringshysterin.

Jag har aldrig tyckt att det skulle vara något positivt att bli inkvoterad i olika sammanhang. Det huvudsakliga måste väl vara att man bereder plats för de som bäst kan lösa de uppgifter det handlar om. Bloggen Högerkänga har ett inlägg om Miljöpartiets satsning på "varannan invandrare". Det blir väl lite sned fördelning med 50% representation i politiken för de som i befolkningen som helhet kanske utgör mindre än en tiondel.

12 kommentarer:

Berit sa...

Redan i början på 60-talet kvoterade man till lärarutbildningen i Karlstad. I förhållande till grabbar var det flera hundra fler flickor som skickade in sina ansökningshandlingar. Alla pojkar som sökte kallades till testning medan förhållandevis många färre intresserade flickor testades. Klasserna fylldes sedan av 12 flickor och 12 pojkar vilket i realiteten innebar att nästan alla grabbar kom in, medan mängder av flickor, kanske mycket mer lämpade som lärare och med bättre betyg, ställdes åt sidan eftersom man ville ha fler män som lärare.

Gammelsvensk sa...

Jag trodde att detta endast var ett nutida fenomen för man hörde aldrig talas om det förr.

Berit sa...

Det retade mig oerhört redan på den tiden och jag ansågs "udda" när jag protesterade. Det ansågs ju bäst för barnen!

Anonym sa...

Förstår Berits ilska! Men jag kan bara konstatera att som rebell redan då, hade jag mer respekt för manliga lärare. Är faktiskt lättare att kuva en kvinna. Hata mig om ni vill, men feminismen har förstört så in i helvete mycket...Blodsven

Gammelsvensk sa...

Inte kan vi hata dig Blodsven. Jag tycker att det här med feminismen har gått över styr. Samma rättigheter och skyldigheter går bra för mig men feminister har en förmåga att glömma det där med skyldigheter.

Anonym sa...

Du är en klok kvinna Britt! Synd att du är så jävla långt härifrån...hehe...Blodsven

Ann-Marie sa...

Men feministerna lyser med sin frånvaro när småflickor blir bortgifta på sommarlovet. Väldigt vad tyst det är i dom leden.

Anonym sa...

Feministernas toppskikt är bara maktgalna bitterf....r som aldrig fick manlig uppmärksamhet. Dom bryr sig inte ett skit om utsatta kvinnors problem. Enda tillfredsställeslsen som kan uppnås är att hata män och kvinnliga kvinnor. Btw Britt...hoppas du inte missförstod min bisarra humor.....Blodsven...

Gammelsvensk sa...

Ann-Marie;
Där kan man prata om enfrågeparti. Feminister bryr sig bara om andra feminister. De verkar liksom inte ha förstått att vissa saker kräver att även männen får finnas.

Blodsven;
Du är som vanligt härligt tydlig i din beskrivning.

Gammelsvensk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ann-Marie sa...

Ja inte kan man ta dom på allvar i alla fall. Blodsven har nog lite rätt där. Tyvärr..... ;o)

Anonym sa...

Dessutom skulle ju feministerna hata kvinnoförtryckande muslimarsel mest av alla, men då kommer ju rasistflosklerna haglandes över tokkärringarna! Just därför är det ju helt omöjligt att vara feminist, och samtidigt öppen för idiotinvandringen vilket pissruskorna är. Snacka om att måla in sig i ett hörn...hehe..Blodsven