torsdag 1 april 2010

Transport är som facket är mest.

En gång i tiden var jag medlem i Transportarbetareförbundet. När det blev tal om hjälp av facket i en tvist om anställningstider så hade de inget intresse alls utan bara när fackavgiften skulle betalas. Jag antar att det är likadant i de flesta fackföreningar. Jag gick ur i början av åttiotalet och har sedan endast varit med i A-kassa.

Jag konstaterade ganska omgående att de som engagerade sig aktivt i facket var en speciell sorts människor. På den tiden var det så man kom sig upp i Socialdemokratiska partiet och till det krävdes inte någon större tankeförmåga. Det gällde bara att följa rätt spår utan att se åt sidorna så blev man väl omhändertagen av "partiet".

Anledningen till denna utläggning är att jag idag råkade läsa en artikel som handlade om Transports behandling av en sverigedemokrat. Han påstås vara både främlingsfientlig och rasist och ska därför uteslutas. Transports Martin Viredius hör till de människor som uppenbarligen har allvarliga problem med att förstå både tal och skrift. Han måste däremot ha förmågan att läsa människors tankar för han hävdar bestämt att sverigedemokrater inte menar vad de säger. Vi har visst en dold agenda som jag inte förstår hur han kan tro att vi ska kunna lura alla med i längden.
Att Sverigedemokraterna dessutom vill hjälpa människor på plats i deras hemländer hellre än att ta hit fler än vi klarar av är väl internationell solidaritet om något?

Den här mannen är i mina ögon urtypen för en socialdemokrat. Han säger:
"Transport utesluter ingen på grund av vad de tänker eller på grund av medlemskap i parti."

Är det inte precis vad de tänkte göra i det här fallet?


"Man kan inte verka för främlingsfientlighet och internationell solidaritet samtidigt. Det är grundbulten i ställningstagandet till Sverigedemokraterna enligt Martin Viredius, tredje vice ordförande i Transport."
Till artikeln

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det kallas för demokrati av Transport.
Har ingen av dessa Transport människor gått demokratikursen?

Det står definitivt inget om att människor med annat tänkande än du själv är inte demokrater i kursbladet. Skäms Transport.

Allemand

Gammelsvensk sa...

Fackfolk har nog tolkningsföreträde när det gäller demokrati och lite annat.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Den enda som har svårt att förstå i detta fallet är sd-killen som vill vara med i en organisation som inte bara kämpar mot det sd står för, utan även är socialistiskt inriktad till sin politik.

Demokrati är det dessutom eftersom stadgarna är genomröstade på ett demokratiskt sätt och att medlemmarna, som i alla andra föreningar, förväntas följa dem.

Är det verkligen så svårt att förstå?

Gammelsvensk sa...

Alltid Rött Alltid Rätt;
Önskvärt vore att fackföreningar inte var politiska. Om nu killen vill vara organiserad, vad har han att välja på? Du inbillar dig väl inte att alla som är med i facket är socialister?

Omröstning i sig är demokratiskt men inte alltid resultatet,vilket blir tydligt i det här fallet. Att utesluta en medlem på grund av hans påstådda åsikter har inte ett dugg med demokrati att göra. Vad han dessutom blivit utsatt för är förtal och rena lögner. Att vilja ha en invandringspolitik som är hanterbar och fungerar för alla är varken främlingsfientligt eller rasistiskt. Det gäller att skilja på vad som är sant och vad man själv vill ska vara sant.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Det är alltså tillåtet att starta upp fackföreningar utan politisk inriktning och det finns fackförbund som itne är särskilt politiskt, som de utanför LO oftast är.

Självfallet är inte alla inom facket socialister men jag har inte sagt annat än att många är dåliga på att läsa på vad de är med i...

Vore han utsatt för förtal så är det bara att polisanmäla och stämma. Men det tycks inte vara aktuellt av given anledning: Det är inte förtal.

Som medlem i ett politiskt parti, i synnerhet som aktiv politiker då man verkligen tagit ställning, så får man naturligtvis stå till svars för de åsikter partiet har och det får han göra på samma sätt som den Sd:aren som blev utesluten för att han ville sälja mark till en moské.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Jag skriver fortare än jag borde, jag menar naturligtvis att det finns fackförbund utanför LO-kollektivet som inte är särskilt politiska och inget annat :)

Gammelsvensk sa...

Nu kom du visst lite utanför ämnet, vilket var att det är odemokratiskt att döma någon efter dennes åsikter. Frågan är om det ens är lagligt.

"Transport utesluter ingen på grund av vad de tänker eller på grund av medlemskap i parti."

Ändå tänkte Transport utesluta på grund av medlemskapet i Sd, för läsa tankar kan de väl inte?

Alltid Rött Alltid Rätt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Alltid Rött Alltid Rätt sa...

(Jag tar om den kommentaren eftersom jag skrev lite fel :) )

Nej det gjorde jag inte eftersom jag svarade på vad du sa, så är vi utanför ämnet så är det inte mitt fel :)

Facket är inte någon rättsinstans, men däremot en organisation som har demokratiskt genomröstade stadgar som medlemmarna förväntas följa, som alla andra och som alla andra så kan man också bli utesluten om man inte följer dem.

Det är väldigt tydligt varför de anser att medlemskap i Sd och Transport inte går att förena.

Det vore snarare odemokratiskt att gå emot genomröstade stadgar men att sd:s anhängare inte förstår det förvånar mig inte och det är inte första gången det händer...

Ann-Marie sa...

Facket, “f-ck it” har jag sagt i många år. Totalt bortkastad tid och pengar.

Gammelsvensk sa...

Ann-Marie;
Jag håller fullkomligt med dig och
det bekräftas ju också ständigt av de som är engagerade. Var finns de när man behöver dem?

Ann-Marie sa...

Dom hade en funktion en gång i tiden. Inte mer. Nu är det bara en språngbräda för diverse opportunistiska politiker som inte vill annat än komma åt skattebetalarnas pengar. (Som du kan förstå avskyr jag facket OCH politiker)

Anonym sa...

Vart tog uberkommunisten vägen(Alltid rött...),Gammelsvensk?.
Han eller hon är ett praktexemplar på kommunismens fula tryne.

Gammelsvensk sa...

Eftersom jag inte orkar slösa energi på sådana som inte ens har en möjlighet att förstå så lade jag ner det projektet.