lördag 17 april 2010

Himmel eller helvete? Det avgör Migrationsverket.

Nu är det nog säkrast för värmländska män som funderar på att ta hit en utländsk kvinna att ta sig en extra funderare på om detta egentligen är en bra idé. Migrationsverket är ju inte precis kända för att vara experter på utredningar och i vissa fall kan det ju vara så att damen ifråga faktiskt skulle kunna vara en lycksökerska. För många år sedan var jag arbetskamrat med en Thailändsk kvinna som öppet berättade att hon kommit hit, gift sig och skaffat barn med en svensk äldre man enbart för att få stanna i Sverige. De var då skilda och levde sina liv var för sig men mannen fortsatte ändå att hjälpa till med försörjningen.

Med detta inte sagt att det inte finns kvinnor som kommit hit och hamnat i ett helvete för det existerar säkert, likaväl som det finns förhållanden som fungerar alldeles utmärkt. Frågan är om just Migrationsverket är särskilt bra på att skilja på sanning och lögn för de har ju inte visat någon större talang hittills när det gäller detta.

----------------------------

"Migrationsverket ska nu se över sin praxis för hur de ska hjälpa kvinnor som faller offer för så kallad fruimport. Myndigheten ska även kartlägga problemet."
VF

Inga kommentarer: