lördag 3 april 2010

Kan man klandra israelerna?

Många kommer säkert ihåg programmet Debatt i svt den 15/1 2010. Huvudämnet var de demonstrationer som följt på kriget i Gaza, där palestinaaktivister angripit en fredlig demonstration som stödde Israel och fred för alla folk i Mellanöstern. Där flaggades för Hamas och Hizbollah och där bars palestinasjalar med karta där Israel inte fanns med.

Deltagare i programmet var bl.a. Andreas Malm som stödjer Iran och islamistiska Hamas och Hizbollah. Deltog gjorde också Salam Abu-Iseifan från Palestinska föreningen i Malmö, som bjudit in Hamas till Sverige och skanderat emot den judiska staten i demonstrationer. Abu-Iseifan hoppade bl.a. på en svensk jude som inte ens hade yttrat sig och flera av palestinierna vägrade till och med att titta på eller prata med judarna i lokalen.

Denna Salam Abu-Iseifan är en av de tre "svenska" kvinnor som avvisats från Israel av säkerhetsskäl. Svenskarna deltar i fredsprojektet ”Låt oss tala om fred” som vill bygga broar mellan judar och palestinier vilket skulle vara skälet till att de reste till Israel. Naturligtvis har man i media beklagat sig över Israels förhållningssätt men med tanke på hur åtminstone en av resenärerna betett sig för bara några månader sedan så kanske man inte ska klandra israelerna för deras försiktighet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas Israel bygger en enorm parkering av Palestina.