måndag 12 april 2010

Det är sunt att inte vilja integreras.

Lena Grip anser tydligen att kommunernas misslyckande med integrationen beror på att de inte nått tillräckligt långt i försöken att integrera oss svenskar? Varken svenskar eller invandrare vill egentligen integreras och det är inte alls konstigt.

"Integration: innebär en sammansmältning av sinsemellan olika delar till en ny och mer komplex helhet. I ett samhälle innebär detta att såväl majoriteten som minoriteten anpassar sig till den nya helheten."

Detta skulle innebära att allt smetas ut och alla blir med tiden helt identitetslösa. Jag kan förstå om "staten" vill att vi ska bli en grå, rotlös massa som inte har något att känna oss hemma i för då blir vi mera lätthanterliga. Nu brukar ju vi människor av naturen ha en tendens att vilja hålla ihop i grupper där vi liknar varandra i vårt sätt att vara. "Lika barn leka bäst" är inte bara en tom klyscha vilket man hela tiden blir påmind om i umgänge med andra människor. Är det så konstigt att man inte umgås frivilligt med någon man inte tycker om?
Läs artikeln

Inga kommentarer: