fredag 7 maj 2010

"Landsbygden ska leverera", tycker Maud.

Den här helgen är det Landsbygdsriksdag i lilla Sunne i Värmland. Det hålls seminarier och annat och olika partiers företrädare finns på plats. Idag intervjuades Maud Olofsson och hon påtalade att man tagit initiativ till en hel del positiva åtgärder för att främja landsbygdens utvecklingsmöjligheter.

De som bor utmed enskilda vägar har fått pengar för underhåll som t.ex. om någon vägtrumma behöver bytas. Man bygger ut bredband så att alla ska få tillgång till det. De som vill bygga vindkraft ska kunna göra det lite snabbare och billigare. Hon påtalar också att det viktigaste i alla fall är jobben. Vad är det då för jobb hon pratar om? Jo, "den gröna omställningen." Alla på landsbygden ska alltså försörja sig på att odla ekologiskt och på något vis även på energiomställning och bränsleomställning.

Hon har inte kommit på tanken att man kunde styra om etableringar av olika nya företag genom att satsa på infrastruktur, social service och även olika skattelättnader. Än så länge har vi inte märkt annat än att strömmen går åt rakt motsatt håll. Man lägger ner skolor,centraliserar sjukvården och drar ner på den sociala servicen i största allmänhet. Drivmedel blir allt dyrare och affärer lägger ned. Ibland p.g.a. att de stora matvarugrossisterna vägrar leverans. Likadant är det med oljebolag som inte finner det lönsamt att leverera när det blir långa transportvägar.

Jag är över huvud taget ganska förvånad över att Maud Olofsson nu befinner sig i Sunne och pratar sig varm för landsbygden för det hör man inte särskilt mycket om i vanliga fall. Det är allt bra längesedan Centern var "Bondepartiet".

Sd Värmland har idag skickat ut pressmeddelande om att vi i morgon kommer att finnas tillgängliga i Sunne för de som eventuellt vill ställa frågor om vårt program när det gäller landsbygden. Jag har ännu inte sett att detta presenterats någonstans i media.
Intervju med Maud Olofsson.

VF

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det gamla Bondeförbundet kunde väl knappast hittat en mer korkad, glappkäftande satkärring än just denna vidriga subba...Blodsven

Gammelsvensk sa...

Hon pratar mycket men säger knappast något. I vart fall inget som är särskilt användbart.