lördag 29 maj 2010

Läkaryrket är inte längre ett kall!

Akuten på Centralsjukhuset i Karlstad har alldeles för dåliga resurser för att kunna ta hand om alla patienter. Många får sitta i bilen och vänta på sin tur oavsett vad för slags sjukdom man lider av eftersom väntrummet är för litet och det är brist på både undersökningsrum och läkare. Det är svårt att förstå hur man kan lägga ner det ena sjukhuset efter det andra i Värmland när det uppenbarligen inte finns tillräckliga resurser på de få som finns kvar.

Sparniten inom landstinget har för längesedan gått för långt när det gäller vård av människor men när det gäller skrytbyggen och anlitande av dyra konsulter, finns det tydligen pengar.

"Läkaren som NWT talat med är osäker på om det skulle finnas intresse av att arbeta som akutläkare på ett så litet sjukhus som i Karlstad."

Har läkare blivit "divor" som utbildar sig enbart för pengar och status?
Kris på akuten...

4 kommentarer:

Berit sa...

Det du ser är en av effekterna av statens monopol (socialisering) av sjukvården. Man ransonerar helt enkelt vården genom att låta människor vänta. Det gäller akutvård men också operationer av olika slag där väntan inte innebär rena livshotande konsekvenser utan bara mer smärta och besvär under längre tid, tex. höft-och-knä operationer. Många i Sverige är så vana vid det att man inte ser det som ransonering och brist på vård.
Det är vad vi har att vänta oss här i USA om Demokraterna fortsätter sin majoritet efter valet i november och man inte kan "döda" ObamaCare innan det blir infört.

vinterbadaren sa...

Mångkulturellt vansinne kostar på. Detta är bara början min vän.

Gammelsvensk sa...

Berit;
Jag har ingen koll på hur ert nuvarande system fungerar mer än att jag antar att ni själva kan teckna försäkring för att få bra vård.
Den privatiserade vård vi har här verkar inte ha gjort att kvaliteten höjts utan snarare tvärt om men det är ju ett annat system som även det betalas av staten. Det vore intressant att veta hur ert nuvarande system fungerar.

Vinterbadaren;
Och jag som hört att det visst inte kostar något??

vinterbadaren sa...

Ja visst ja, du har nog rätt:-)) Analfabeter från stenåldern betraktas ju i landet Absurdistan som rena högvinster i den mångkulturella cirkusen.