tisdag 24 mars 2009

Stöld eller medhjälp?

Om man tidigare inte har vetat om vad den stora skillnaden mellan Sossar och Moderater är så har man fått veta det nu. Moderater skor sig inom näringslivet och Sossarna inom det offentliga. Man kan undra vilket som är värst för båda sätten drabbar i slutändan den s.k. vanliga människan. Någon ska ju betala kalaset och höjdarna delar ju inte ens med sig till sina likar.

Det kanske inte är så dumt att Wanja och co har varit med om att godkänna stölden av våra pensionspengar, för stöld är precis vad det är. Det kanske kan leda till att t.o.m. de som hittills har sovit gott, åtminstone börjar kisa lite med ögonen.

Nu kan man ju tycka att det skulle vara riktigt jobbigt för dem som ertappas men de har uppenbarligen effektivt arbetat bort förmågan att skämmas. De har väl blivit så många på senare år så kompisskaran bildar en massiv mur att gömma sig bakom.

När man talar om att somliga har väldigt stora löner och förmåner så kommer man fram till siffror som vi som betalar kalaset bara kan drömma om. Detta är dock siffror som man kan få reda på. Då inställer sig ibland frågan hur mycket det skiljer egentligen. Hur stor del av den totala kakan finns hos vanliga löntagare vs de som befinner sig i det översta skiktet? Jag tror att jag mår bäst av att inte veta det. Det är tillräckligt illa som det är.

Det har naturligtvis alltid varit den här ordningen, och det måste det nog vara till en viss del, men på senare tid har det skenat. Vem som helst verkar nu kunna, och vilja, ge sig in i den här leken.
Om de skulle ställas till svars för vad de har gjort, vad skulle i så fall följden av detta bli? Ja, för det första så är de ju enligt egen utsago helt oskyldiga eftersom de inte "visste". Eh? Var det inte just på grund av sin kunskap och kompetens som de hade dessa uppdrag?

Om de nu mot förmodan skulle anses skyldiga till något så blir väl påföljden, som värst, sparken från det aktuella styrelseuppdraget. Andra eventuella förtroendeuppdrag kommer säkerligen inte att påverkas.

De har stulit svenska folkets pensionspengar! Stöld är stöld och i denna omfattning så borde det rimligen rendera fängelse men det kommer det aldrig att bli tal om när det gäller vår adel inom politiken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt fenomenalt vad käringkräket slingrade sig. Hoppas LOmedlemarna tar tag i felet med facket. En fackorganisation skall väl för f..n vara politiskt obunden och självständig, men så går det med alla organisationer och partier med tiden. De utvecklas till broderryggdunkare över gränser och alla toppar håller varandra om ryggen. De säger en sak till fotfolket men träffas sedan och smor sig gemensamt. Måtte damoklessvärdet hugga.
midgardsjarlen

Gammelsvensk sa...

Jag hörde en intervju med henne idag och tydligen så tänker hon klänga sig fast med näbbar och klor. Somliga har inte vett att begripa när det är dags att lägga ner.