lördag 21 mars 2009

Så friska vi måste ha blivit i Värmland

Vi måste ha blivit väldigt mycket friskare i Värmland eller så förutspår man att vi kommer att bli det. Landstingsstyrelsen ska nu ta ställning till ett förslag på nedskärningar vilket är i storleksordningen 31st A4-sidor. Man ska lägga ner ett otal vårdcentraler samt skära betydligt i barn och ungdomsvård, kvinnosjukvård, öppen psykiatrisk vård m.m.

Om allt detta nu är möjligt utan att människor blir lidande så borde vi i nuläget ha en massa överflödig sjukvård. Att döma av skriverier om vårdköer och överbeläggningar så verkar inte detta vara fallet.

Man får väl anta att detta medför att ytterligare ett antal människor kommer att bli utan jobb men vi kanske har överflöd på lediga sådana i Värmland?

Finns det verkligen inget annat än vår viktiga sjukvård man kan skära i? Vi har ju t.ex. vår "heliga" flygplats som man har hållit under armarna i alla år från starten. Såvitt jag vet så var både kommun och landsting med och finansierade den då och förmodligen även hela tiden sedan dess. Luftfartsverket har bidragit med en del men efter att den gått med många miljoner i förlust varje år så har de nu tagit sin hand ifrån den. Vem ska nu stå för den delen? Projekt liknande detta finns det säkert många men dessa får man inte peta i.

Detta kunde man läsa några dagar innan förslaget fanns i tidningen:
"Det kan bli ett nollresultat för landstinget i år men nästa år måste man få något slags förstärkning av intäkterna. Att göra fler och hårdare nedskärningar är inte realistiskt. Det skulle påverka patienterna och de som jobbar inom vården alldeles för mycket".

Inga kommentarer: