onsdag 24 mars 2010

Vi spar och vi spar och vi........

Tänk att man knappt hinner upp ur sängen på morgonen innan man får dagens första dos av idiotiska påhitt från våra politiker. Den här gången är det Landstinget i Värmland som är i farten igen. Nu ska man lägga ned köket på sjukhuset i Arvika till förmån för "berest" mat från Karlstad. Det blir ju så mycket bättre för patienterna om de får (flera dagar gammal) förpackad mat istället för nylagat. Det är i alla fall den givna anledningen från de som bestämt detta. Patienterna är jättenöjda med sin nylagade mat men politikerna som sitter i Karlstad vet ju bättre.

Man spar pengar genom att centralisera. Det förstår varje förnuftig människa. Man kan ju inte veta vad just dessa "sparade" pengar istället ska användas till men det finns ju massor av trevliga saker att göra med dem. Några direktörer kan ju få ett "litet" påslag eller så kan man kanske bygga lite mer på Karlstads lasarettsområde, där det redan är så trångt att det inte finns parkeringsplatser så att det räcker. Sjuka människor får leta parkering i omkringliggande bostadsområden och hoppas på att slippa parkeringsböter, eller lämna bilen hemma och åka taxi.

Visst är det märkligt att politiker helt utestänger varje tanke på att deras väljare förstår hur det ligger till. Eller struntar de bara i det? Att det måste sparas så mycket (nästan) överallt och vår välfärd snart är körd i botten beror på misshushållning. Alla vet att det finns en pott med pengar och denna ska politikerna förvalta på bästa sätt. På bästa sätt för vilka, kan man undra? Att de gärna skor sig själva är ingen hemlighet men inte ens det kan sluka så mycket pengar. Alla skrytbyggen kostar väl också men största delen måste väl ändå ligga på välfärden. Varför räcker då inte pengarna nu när de gjort det förut och när har vi kommit ner på den nivå när det gäller utgifter, där våra skattepengar räcker till? Det kanske är ett hopplöst projekt eftersom fler och fler, av olika anledningar, ska vara med och dela på en mindre och mindre kaka.
http://svtplay.se/t/103386/varmlandsnytt

Inga kommentarer: