onsdag 10 mars 2010

Har Lars Vilks rondellhund spelat islamisterna rakt i händerna?

Lars Vilks har idag medverkat i "Efter tio" med Malou. Medverkade gjorde också några journalister samt Nalin Pekgul. De flesta journalister har publicerat teckningen efter gårdagens nyhet om att sju personer anhållits för att ha planerat att mörda Vilks men bl.a. tv4 avstod med motiveringen att nyheten handlade om det planerade attentatet och inte själva teckningen.

Nalin Pekguls åsikt var att det var helt fel av Vilks att göra, och publicera, denna teckning. Hon menar att den är kränkande för de muslimer, bl.a. hennes egna föräldrar, som flytt sina hemländer just för att komma undan förtryck från militanta muslimer. De menar att det är fel väg att gå och att det bara bidrar till att göra situationen värre. Då inställer sig återigen frågan; Vad menar de då att man ska göra åt dessa islamisters härjningar, som numera inte bara drabbar andra muslimer utan även andra befolkningsgrupper i snart hela världens alla länder. Man märker inte mycket av att de skulle göra något över huvud taget. Varför går inte Nalin Pekgul och hennes åsiktsfränder ut och protesterar mot denna och liknande händelser? Varför hör man aldrig något om vad andra muslimer tycker om islamisternas sätt att tolka koranen, om det nu är så att de anser detta vara fel?

Varför försökte Malou hela tiden pressa Vilks med frågan varför han gjort det han gjort. Inget av hennes försök gav ett, för henne, nöjaktigt svar. Ville hon försöka få honom att framstå som "rasist", eller kanske som något ännu värre? Sverigedemokrat t.ex. Hon lyckades i alla fall inte klämma in det ordet mer än en enda gång i diskussionen och det var nog en besvikelse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

klockren analys
pelle

Gammelsvensk sa...

En får tacke!

Anonym sa...

Subban Nalin går inte att ta på allvar! En gång muslim alltid muslim. Överklassäcklet Malou är dessutom ett totalt värdelöst partiskt rövslickande PK-luder...Blodsven

Gammelsvensk sa...

Blodsven;
Förutom att du uttrycker dig "tydligare" än jag så är vi väldigt lika i vårt tyckande.

Milla sa...

Jag kan förstå vad Nalin menar. Och utifrån hennes sätt att se på det så är det rätt. MEN man missar den viktiga poängen, att om vi ska hålla tyst enbart för att blidka en religiös grupp så ofrar vi yttrandefriheten. Det viktigaste vi har!