tisdag 9 mars 2010

Konstnär är ett riskfyllt yrke!

Sju personer, fyra män och tre kvinnor, boende på Irland men ursprungligen från Jemen och Marocko, har planerat att mörda en svensk för att han ritat en teckning som inte föll dem i smaken. Hur låter det? Jag har sett massor av teckningar som jag tyckt riktigt illa om men jag har ännu inte haft en tanke på att ens skälla ut upphovsmannen för det. Nu har media i alla fall ryckt upp sig så till den milda grad att de till och med vågar skriva att personerna ifråga är muslimer. Det tar sig.

-----------------

"Sju personer har gripits i Irland, misstänkta för inblandning i en mordkomplott mot den svenske konstnären Lars Vilks. Det meddelar irländsk polis enligt medier i Dublin."
Läs mer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Även om media utelämnat att det handlar om muslimer, så gör det väl knappast någon skillnad. Finns väl ingen jävel som inte begriper var såna här galenskaper skulle uppstå ifrån....Blodsven

Gammelsvensk sa...

Det är förvånansvärt hur många det är som fortfarande håller allt som sägs i media som den enda sanningen. Jag blir också riktigt ilsken över människors ointresse när det gäller vad som händer utanför deras egen lilla vrå. Det är väl det vanliga mantrat "var och en är sig själv närmast" och de har ingen aning om att allt bestäms någon annanstans än framför deras nästipp.