måndag 19 oktober 2009

Paniken sprider sig!

Nu pratas det "skit" om Sverigedemokraterna lite varstans i media. Rädslan växer uppenbarligen för varje dag som går nu när det inte är så långt till nästa val. Sympatierna hos svenska folket tycks dock växa i samma takt. Att partiet har hållit sina Landsdagar under helgen har ju också bidragit till
skrivklåda hos många belackare men de lyckas snarare ge Sd gratisreklam. Kerstin Nilsson gör mig nästan lyrisk med sin beskrivning av stämningen på Landsdagarna, trots hennes taffliga försök att ironisera över både mötesdeltagare och vad som framfördes på mötet.

Aftonbladet kör sin egen lilla vendetta men de försöker förstås framstå som rättvisans apostlar när de låter Jimmie Åkesson få in en debattartikel i tidningen. Det är inte svårt att förstå chefredaktör Jan Helins intentioner att svartmåla Sd i samma andetag som han framställer sig själv som den alltigenom "gode", men jag tror att han misslyckas kapitalt med detta.

Jag fann en artikel i Aftonbladet från år 2000 där tidningen verkar ha haft lite mer ryggrad än vad som numera är fallet.


"Så många brott begår invandrare"
-Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken.
Media har tassat kring ämnet som katten kring het gröt. Det finns de som anser att det öppnat bakdörren för mörkerkrafterna i samhället.
Sverigedemokrater och nazister som ”vågar säga det som ingen annan vågar”.
Aftonbladets Anette Holmqvist och Anders Johansson har gått igenom den statistik som finns i ämnet. Och talat med ungdomar i invandrartäta områden, forskare, kriminella och poliser.
Läs mer

Inga kommentarer: