måndag 23 februari 2009

Vem vill vara polis idag?

Finns risken för ännu en ny trend nu? Igår blev en man vid namn Hassan tagen av polis för misshandel.Detta hände i Gävle. Mannen hade påpassligt satt sin mobil på inspelning när polisen kom så hans egna vrål samt polisens kommentarer finns nu dokumenterade. Man kan undra var han fick ide´n ifrån? Kan det möjligen ha något samband med polisens utsatthet den sista tiden i vilken de inte har stöd av varken chefer eller uppdragsgivare?
De inspelade poliserna kommer väl förmodligen, som brukligt, att få mera obehag än den misshandlande Hassan. Kommer polisyrket i fortsättningen att vara eftertraktat av svenska killar och tjejer när arbetssituationen ser ut som den gör idag? De nya ansträngningarna att få invandrare intresserade kanske är ett led i att byta ut etnisiteten även där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Poliserna ifråga borde kanske fråga sig själva om dom har valt rätt yrke eftersom dom ej kan jobba på ett proffsigt och pedagogiskt sätt.

Dessa kränka ord som denne man ( som ej heter Hassan ) fick höra i en redan utsatt situvation är fruktansvärt.

Och varjesig att vi alla är mänskliga och säger saker utan att tänka först så hoppas jag dessa poliser får en knäpp på näsan "högre upp ifrån" och få sitta inne och arbeta med papper istället för kontakten med människor, som dom ifråga ej verkar klara av.

Poliser och deras maktbehov, vad trött man blir! Vart är vårt samhälle påväg någonstanna?

Gammelsvensk sa...

Om polisen blir kallad till en brottsplats för att omhänderta en man som misshandlat någon så är det väl för att göra just det och inte för att stilla sitt eventuella maktbehov.
Hade den s.k. Hassan uppfört sig på ett "proffsigt och pedagogiskt sätt" så hade han inte behövt ha med polisen att göra över huvud taget