tisdag 12 januari 2010

Skillnad på kvinnor och män? Ja, ibland!

Det är inte lätt att hänga med i svängarna i vårt kära Sverige. Regler gäller visst, eller inte, eller ibland, eller?? Kvotering är ett populärt påfund som praktiserats flitigt på senare tid. Särskilt när det gäller kvinnor eller invandrare. Att inte följa reglerna i dessa fall kan leda till otrevligheter i form av skadestånd och annat. Det handlar alltså inte om rätt man på rätt plats utan det är viktigast att förhållandena man/kvinna, svensk/invandrare är de rätta.

Under förra året hände något intressant. På veterinärutbildningen inkvoterades män eftersom de var underrepresenterade. Detta föll dock inte i god jord hos de kvinnor som ansåg sig ha blivit bortprioriterade trots att de hade bättre betyg än männen. De överklagade och fick skadestånd.

Nu har man börjat att diskutera den här frågan igen eftersom man anser att kvoteringen på högskolorna slår fel när det drabbar kvinnor. För att råda bot på problemet, vill man ta bort kvoteringen och ersätta denna med extra pengar som ska öronmärkas för vissa projekt. Detta för att det ska bli lättare för kvinnor att kunna studera på de utbildningar de vill.
Hade de agerat likadant om de klagande varit män?
VF

3 kommentarer:

Openeyes sa...

Troligtvis inte, finns det något så otacksamt som att vara vit, heterosexuell och man?

Gammelsvensk sa...

Nu har jag funderat en stund.

Jag hör av mig igen om jag skulle komma på något.

Anonym sa...

Jo Openeyes! Är man dessutom svensk i dårarnas pardis som kallas Sverige, så är det ytterligare ett handikapp...Blodsven