onsdag 27 januari 2010

Per-Samuel Nisser har inte heller lyssnat.

I dagens NWT tar moderaten Per-Samuel Nisser bestämt avstånd från sverigedemokrater och vänsterpartister genom att berätta att han inte tänker samarbeta med rasister, främlingsfientliga, nazister eller kommunister. Med kommunister lär han väl mena Vänsterpartiet eftersom deras partiledare gärna kallar sig det. Jag utgår ifrån att de tre andra epiteten är ämnade för Sverigedemokraterna. Flera av de sverigedemokrater som fick platser i fullmäktige hoppade av efter en kort tid. Jag antar att deras åsikter inte riktigt överensstämde med partiets och i så fall borde ju inte Sverigedemokraterna som parti bedömas utifrån dessa. Det vore inte fel om herr Nisser m.fl. hade ett lite öppnare sinne och vinnlade sig om att söka fakta istället för att döma alla efter några få.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fullmäktigegruppen i Karlstad har replikerat på Nisser till NWT, vilket man sannerligen tycker att SD borde ha rätt till med tanke på hur vårdslöst Nisser använder språket. NWT lär väl inte ta in den, men så här löd vårt svar

Red /De tre demokraterna)

----------------------
Per Samuel Nisser (M) deklarerar i NWT 22 januari mycket negativa åsikter om Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, vilka enligt Nisser bör utestängas från politiska samarbeten i Karlstad.

Det är ett originellt statement så till vida att Nisser rimligen inser att Socialdemokraterna inte kommer att klippa banden till vänsterpartiet, men främst för att Nisser redan på förhand väljer att ta avstånd från alliansens kanske återstående realistiska möjlighet att undvika opposition ännu en period, dvs. ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Miljöpartiet och Sverigedemokraterna växer i opinionen och kan komma att ta fler mandat i Karlstad, medan KD och C går kräftgång och riskerar färre mandat. Man kan fråga sig om Nisser mot denna bakgrund redan förbereder förlorarens ursäkter på valnatten, istället för att ta kampen ”in i kaklet” om vem som skall styra Karlstad genom att hålla dörren mot Sverigedemokraterna på glänt?

Därmed inte sagt att Sverigedemokraterna utan hämningar är intresserat av ett samarbete med Nisser och Co. Det får naturligtvis alliansens inställning till den havererade invandrings- och integrationspolitiken samt eventuella förhandlingar avgöra. Sverigedemokraterna stänger dock inga dörrar på förhand.

Ännu en berättigad fråga är i vilken mån Nissers avståndstagande till SD delas av den övriga borgerligheten som under lång tid agerat samfällt i breda policyfrågor. Detta inlägg undertecknar Nisser ensam.

Gammelsvensk sa...

Jag har sett alla fullmäktigemöten de senaste åren och det är väldigt glest i ledet av engagerade. Det är några enstaka som "håller med" och resten sitter mest och lyssnar, om de ens gör det. Jag har fått intrycket att det är ytterst sällan man avhandlar något av vikt. Om det fungerar på samma sätt bakom kulisserna så är det kanske så att Nisser är ganska ensam när det gäller att föra partiets talan.
När det gäller genmälet så finns ju inget i det som skulle ge anledning att inte ta in det, förutom då rädslan för att vi skulle få positiv respons.