tisdag 19 januari 2010

EU-utfrågning av Cecilia Malmström

Efter att ha lyssnat på Cecilia Malmström några timmar så framstår det ganska klart att EU ska stifta lagar och bestämma hur de olika medlemsländerna ska agera men absolut inte ta något ansvar, eller hjälpa till, när det gäller problemlösning av något slag.
Hon säger:
"Vi är medvetna om att frågor om terrorism löses bäst på nationell nivå."
"Vi erkänner att det finns allvarliga problem med brottslighet men vi vill inte ha någon gemensam lagstiftning på området."

När det gäller invandring däremot, ska det finnas gemensamma direktiv för att stärka solidariteten med invandrarna. Naturligtvis får vi inte bestämma det själva eftersom vi inte förstår vårt eget bästa, vilket är att vi kommer att behöva arbetskraftsinvandring. Det handlar helt enkelt om att göra om de illegala invandrarna till arbetskraft. På frågan om hur man ska hantera arbetsgivare som inte följer regler för lönenivåer med mera, hade hon inget svar.

Hon vill också utveckla samarbete med Turkiet och Libyen. Inte precis de mest demokratiska av länder men hon tror sig förmodligen kunna åtgärda detta på något vis.

Man vill ju tro att Cecilia Malmström, och andra svenska politiker i EU, sitter där för att de brinner för Sverige och svenskarna men det är en dröm som väl de flesta vaknat upp ur vid det här laget.

2 kommentarer:

Anonym sa...

EU-kommissionärer tillsätts INTE för att föra det egna landets talan. EU-kommissionens uppgift är att försvara EU:s intressen och se till att deras direktiv följs.

De enskilda ländernas intressen försvaras i parlamentet och i rådet. Det är en klar och tydlig indelning av detta i EU:s förordningar.

Gammelsvensk sa...

Man skulle ändå önska att de som valts att företräda vårt land, vore lite mer intresserade av det än av sitt eget välbefinnande.