måndag 18 januari 2010

Har politikerna för lite att göra?

"När Karlstads kommun för ett drygt år sedan, utan någon större förvarning, började ändra hastighetsgränserna i staden blev det ett ramaskri.
Nu går man stillsammare till väga och ber om folkets stöd innan man gör några förändringar."

Vad man vill ha stöd för är att ändra hastigheten i Karlstad till 30,40,50,60,70 istället för de 50 km som är standard inom tätbebyggt område. Vi ska tydligen ägna mer uppmärksamhet åt att ha koll på de olika hastigheterna än på trafiken. Hur det kommer att bli med framkomligheten återstår att se. Det är många som passerar centrum till eller ifrån jobbet så köerna är ganska många och långa som det är nu. Det är dessutom många stoppljus så man undrar ju om det inte kommer att ta längre tid att ta sig fram och då borde väl följdaktligen köerna bli ännu längre. Blir det verkligen bättre för miljön när bilar spyr ut avgaser över en längre tid? I stort sett hela Karlstad kommer att få 30-gräns. Några vägar i utkanterna där det tidigare varit 70 kommer nu att ha 40.
Jag är benägen att tro att det nu handlar om prestige. Jag undrar också vad detta kalas kostar? Skyltar är inte så billiga och man har säkert anlitat konsulter för att utreda detta projekt. Man kanske räknar med att få ett tillskott i form av böter för fortkörning?
Varför vi gör hastighetsöversyn.
Karta över Karlstads tänkta hastighetsgränser.
VF

Inga kommentarer: