fredag 19 november 2010

Mår folket för bra för att bry sig om?

Det uppmärksammas alltmer att riksdagen inte bryr sig ett dyft om vad väljarna har för synpunkter på vad som bestäms för vårt land. Inte heller de etablerade partiernas företrädare på andra håll i landet har gjort några som helst ansträngningar för att ta reda på vad resten av medborgarna tycker i frågan. Så här i elfte timmen har i alla fall några fler än bara sverigedemokrater fått upp ögonen och börjat agera. Jag har redan tidigare skrivit om denna grundlagsändring och dess påverkan på vårt självbestämmande men inte fått någon respons. Dags att vakna nu?

"Öppet brev till riksdagsmännen för S, MP och V i Värmland:
Den 2 juni ändrade riksdagen i de svenska grundlagarna. Man införde en helt ny paragraf i Regeringsformen (RF) med lydelsen ”Sverige är medlem i Europeiska Unionen… (1 kap 10 §).

Alliansregeringen motiverade lakoniskt ändringen med ”den omfattande överlåtelse som har skett av svensk beslutanderätt från riksdag och regeringen. En stor andel av de bestämmelser som svenska medborgare har att följa har numera sin grund i regler meddelade på EU-nivå. Unionsrätten har på dessa områden företräde framför konkurrerande nationella bestämmelser. Den slutliga uttolkningen av sådana bestämmelser görs av EU-domstolen och inte av de domstolar som i regeringsformen utpekas som högsta dömande instanser, det vill säga Högsta domstolen och Regeringsrätten”

VF

Inga kommentarer: