tisdag 23 november 2010

"Det gäller att bevisa vår demokrati, inte bara vara nöjd med att vi har den!"

Detta skriver Bengt Berg(v) när han sitter och skaldar i sitt arbetsrum i riksdagshuset. Vad är det för slags demokrati han tänker tillämpa imorgon, när han tillsammans med alla de andra folkvalda (utom Sd) tänker rösta ja till den ändring av grundlagen om vilken vi andra varken har tillfrågats eller ens blivit informerade av våra politiker?

"Efter 30 års pryande i Torsby kommunfullmäktige känns det som en hedersam uppgift att dels försvara de värmländska färgerna i kulturutskottet, tillsammans med Berit Högman, som är ordförande, och att bidra till att de människor som riskerar att bli osynliggjorda också får sin rättmätiga plats i den politiska debatten."

Förstår inte denne man att hans uttalande av dessa fina ord, vilka inte är i samklang med hans tänkta handlande, inte alls är särskilt hedersamt? Om han över huvud taget har reflekterat över vad väljarna skulle tycka om regeringens utförsäljning av Sverige så gör han i vart fall allt för att inte låtsas om det.

För några dagar sedan fanns en insändare i VF som handlade om den förestående grundlagsändringen. Den verkar nu vara borttagen. Måhända blev det för många kommentarer som var kritiska till politikernas agerande. Det finns dock intressanta kommentarer under Bengt Bergs insändare. Naturligtvis någon med tydligt avståndstagande från Sd. Man måste ju hålla skenet uppe även om vi råkar tycka lika.
VF
Ytterligare en förnumstig nykomling.

2 kommentarer:

Blodsven sa...

Exakt! Vad i helvete är det för demokrati denne vänstermupp yrar om? Bara en i mängden av dessa meningslösa självgoda praktarsel, som inte bryr sig ett skit om någon annan än sig själv och de sina....

Britt sa...

Somliga verkar tro att demokrati är vad jag vill att det ska vara. Andra vet vad det är men skiter fullkomligt i det.