måndag 2 november 2009

Smutskastning av Sverigedemokrater.

Jag länkade för en tid sedan till en artikel i VF, skriven av Bertil Sundin. Den handlade om hur andra partier, och även media, behandlar Sverigedemokraterna.

Nu har en viss Kenneth Johannesson(s) försökt sig på att skriva en replik på Bertil Sundins inlägg.Han skriver: "B. påstår att politiska partier inte vill locka väljare med egen politik utan genom att smutskasta motståndare." Sanningen är att politiker både argumenterar för sin egen politik och visar på faror och brister i motståndarnas politik.

Jag kan hålla med honom om att det borde vara som han beskriver men i verkligheten ser det väl inte riktigt ut som han påstår. Många har väl både sett på tv, hört på radio och läst i tidningar hur smutskastningen av Sverigedemokrater pågår för fullt. Det sägs en massa "sanningar" där man inte bemödar sig att lägga fram några fakta även om man, mot förmodan, skulle ha några sådana.

Han påpekar också att Socialdemokrater även tidigare kommit överens med t.ex. Vänsterpartiet för att få igenom budgetar men från det till att bilda block med V och Mp, eller till och med vara beredda att samarbeta med "moderatblocket" enbart för att utesluta ett annat demokratiskt valt parti, anser jag vara det optimala sveket mot väljare. Okey, man bestämmer själv vilket parti man ska rösta på men som det nu är så vet man inte i förväg vad man får i slutändan.
Till inlägget

3 kommentarer:

Bertil Sundin sa...

Hej bästa bloggare ! Jag har kollat dina reflexioner kring min debattartikel.
Jag vill gärna nämna att en del viktiga delar av debattartikeln cencurerats bort av Peter Franke på VF.
I Värmland kommer man absolut inte fram med några debattinlägg i NWT.

Gammelsvensk sa...

Hej Bertil.
Jag har nog haft tankar åt hållet censurering av både det ena och det andra slaget. Kul att få veta. Eller kanske inte egentligen.

Anonym sa...

"Många har väl både sett på tv, hört på radio och läst i tidningar hur smutskastningen av Sverigedemokrater pågår för fullt. Det sägs en massa "sanningar" där man inte bemödar sig att lägga fram några fakta även om man, mot förmodan, skulle ha några sådana."
Ojdå!!! Det är ju exakt vad sd och ni som skriver här håller på med..... Fast då gäller det flyktingar/invandrare och då kanske det går bra??????? Tjoflöjt på er, tomtenissar!