tisdag 17 november 2009

Rädslan och ruttenheten breder ut sig sig.

Nu har Vellinges kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman fått lära sig att veta hut. Schlingman har personligen läxat upp honom och programmerat om honom till att bli ambassadör för mottagning av s.k. ensamkommande barn. Han ska skickas ut på värvningstripp till alla de kommuner i Skåne som hittills varit restriktiva med att ta emot dessa. Ett ganska sofistikerat straff kan man tycka.

Man har nu också undersökt hur det ser ut bland Vellingeborna när det gäller deras vilja att ta emot "flyktingar". Av denna undersökning får man väl dra slutsatsen att de flesta av dem måste ha röstat fel i valet eftersom utslaget blev att endast 18% är emot flyktingmottagning. Eller beror det på att de flesta saknar ryggrad? Det är ju inte precis någon nyhet att Vellingepolitiker även tidigare varit försiktiga i denna fråga.

Jag kanske har missuppfattat själva upptakten till kalabaliken för jag fick för mig att vad som irriterade Ljungman från början, var Malmö kommuns sätt att bakvägen tvinga på Vellinge dessa ensamkommande barn. Det är också lätt att tankar väcks när det gäller ett visst samarbete mellan S i Malmö och Attendo care, det privata företag som trots ett något skamfilat rykte nu får njuta frukterna av detta arrangemang.
-------------------------------------
Ny information,
Sex av tio Vellingebor, 63 procent, är positiva till boendet för flyktingbarn i Hököpinge. Om jag räknar rätt så blir det väl hela 37% emot?


Fler som blivit skrämda?
Metro
Svd

2 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Sverige är fantastiskt! Fast inte på samma sätt som det betydde i början... Politikerna blir allt fräckare på att roffa åt sig både makt och pengar. Och så kallar dom det "att man ska dela med sig"

Och dessa "barn", tror dom att vi andra är helt blinda och dumma?

Gammelsvensk sa...

En hel del politiker är nog även fega och dumma men det finns säkert någon bakomliggande plan hos somliga.

När det gäller vad vi andra tycker så har de framgångsrikt lärt sig att blunda och hålla för öronen.