måndag 30 november 2009
Attentatet i Bombay
Attentatet i Bombay 2008
lördag 28 november 2009
Pest och kolera !
"Statsminister Fredrik Reinfeldt var nöjd med den post Sverige fått i EU-kommissionen.
– Jag är glad och stolt över att Sverige har fått en av de tyngsta portföljerna som finns i kommissionen."
Och så här säger Cecilia Malmström själv om sitt nya jobb:
– Det känns stort, hedrande, och oerhört ansvarsfullt att ta ansvar för detta. Det är förstås svåra frågor, men de är väldigt viktiga, och de kommer att få större betydelse de närmare åren.
Kan man utgå ifrån att de i EU visste precis vad de gjorde när de gav Sverige dessa ansvarsområden?
fredag 27 november 2009
Nästa projekt för Djurrättsalliansen kanske?
Det visade sig att de som kallar sig Djurrättsalliansen, tydligen en sammanslutning av vegetarianer, har varit inne i gårdarnas svinstallar på nätterna, viket jag tycker känns obehagligt. Inte på grund av att jag inte tycker att vanskötsel skall avslöjas, om det nu var så, utan för att det visar hur utsatt man är när det gäller att skydda sina djur. Man låser ju inte gärna dörrar för att inte försvåra vid eventuell brand. Förövrigt är jag inte särskilt förtjust i dessa självutnämnda "djurskyddsinspektörer". Låt veterinärerna ta hand om djurskyddet för de är bäst lämpade att förstå om djur har det bra, utifrån sina naturliga behov.
Förutom detta så tycker jag inte att vi ska straffa alla grisbönder genom att bojkotta julskinkan. Det drabbar nämligen även dem som inte missköter sig.
En annan sak jag reagerar på är dessa långa djurtransporter som är tillåtna i EU. Sådana transporter sker inte bara nere i Europa utan även från Sverige. Man lastar in alldeles för många djur i transportbilar och de kan få vistas där i flera dygn utan varken mat eller vatten. Det händer att djuren dör av utmattning eller skador under resan. Somliga hästar har inte ens varit tänkta att gå till slakt utan var unga, friska individer som sålts som exempelvis ridhästar. Detta hör man inte mycket om.
Våra EU-parlamentariker är inte särskilt intresserade.
Internationella ridsportförbundet har nu bestämt att vissa smärtstillande medel ska vara tillåtna att använda på hästar som tävlar. Alla kan väl räkna ut vad följden blir för t.ex. en hopphäst som inte känner att den egentligen är skadad. Detta är vad pengar gör. Det är inte tillåtet i Sverige men när det gäller hästsport så är det ju även internationella tävlingar som hålls här, med deltagare från hela världen och speciellt från resten av Europa. Våra egna elitekipage är ju ganska frekvent nere i Europa och tävlar och har då inte samma utgångsläge som vissa andra. Undrar om internationella ridsportförbundet ändrar sig eller om det blir EU som lägger sig platt?
torsdag 26 november 2009
Var det av misstag?
onsdag 25 november 2009
Hur ska de ha det?
De senaste dagarna har det varit återkommande diskussioner om att svenska barn ska börja lära sig engelska redan i förskolan och att det inte på något vis ska ha någon negativ inverkan på deras modersmål.
Jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför det plötsligt är skillnad på språkinlärningen hos svenska respektive invandrade barn.
Lite som Vällinge, fast tvärtom.
"Moderatledda Danderyds kommun har avtal med Migrationsverket sedan 2007 om att ta emot fem ensamkommande flyktingbarn per år."
Läs mer
söndag 22 november 2009
Vem tände på lövhögen?
Vilken tur att personalen på boendet är av det morgonpigga slaget och att de eller den som tände på såg till att branden inte skulle kunna ställa till skada, utan endast skapa misstankar.
I så fall,
vem skapade misstankarna och vem, eller vilka, var de tänkta att riktas emot?

Bilden lånad från bloggen "Som jag ser det"
En röst är en röst oavsett anledningen.
Hon uttryckte sig så här, antagligen för att få mig att prata om annat.
"Jag är ju inte så intresserad av politik men jag ska rösta på Sverigedemokraterna för din skull."
Folkpartiets landsmöte handlar mycket om sverigedemokrater.
Man diskuterade folkpartiets förslag om en medborgarskapsutbildning och många tyckte att det är för tufft att ställa krav på "nytillkomna" att de ska lära sig språket, hur vårt samhälle fungerar samt att följa lagar och regler. Några tyckte att Sverigedemokraterna är de som det borde ställas krav på när det gäller medborgar- och demokratiutbildning.
Någon påpekade att alla kommuner måste ta sitt ansvar och ta emot invandrare och helst ska det till en tvingande lag för detta. Man undrar om inte politiker har något som helst ansvar gentemot sina väljare?
Erik Ullenhag hade aldrig hört en invandrare säga att han kommit hit på grund av bidragen. Så konstigt?
Mats Siljebrand påstod att i Södertälje ser man invandrarna, inte som ett problem utan som en resurs. Må dä?
fredag 20 november 2009
Vellinges kommunalråd räddade systemet.
När uppnås nästa gräns för vad systemet tål? I Januari kanske?
När hinken är full, springer han då runt och letar efter fler hinkar i stället för att stänga kranen?
onsdag 18 november 2009
Varför de kommer hit.
Här finns mycket läsvärt som, mig veterligen, inte gjorts officiellt på annat sätt än att man lagt ut det på internet men inte gjort några ansträngningar för att tala om att det finns.
Tipset från Carina och Stefan
tisdag 17 november 2009
Rädslan och ruttenheten breder ut sig sig.
Man har nu också undersökt hur det ser ut bland Vellingeborna när det gäller deras vilja att ta emot "flyktingar". Av denna undersökning får man väl dra slutsatsen att de flesta av dem måste ha röstat fel i valet eftersom utslaget blev att endast 18% är emot flyktingmottagning. Eller beror det på att de flesta saknar ryggrad? Det är ju inte precis någon nyhet att Vellingepolitiker även tidigare varit försiktiga i denna fråga.
Jag kanske har missuppfattat själva upptakten till kalabaliken för jag fick för mig att vad som irriterade Ljungman från början, var Malmö kommuns sätt att bakvägen tvinga på Vellinge dessa ensamkommande barn. Det är också lätt att tankar väcks när det gäller ett visst samarbete mellan S i Malmö och Attendo care, det privata företag som trots ett något skamfilat rykte nu får njuta frukterna av detta arrangemang.
-------------------------------------
Ny information,
Sex av tio Vellingebor, 63 procent, är positiva till boendet för flyktingbarn i Hököpinge. Om jag räknar rätt så blir det väl hela 37% emot?
Fler som blivit skrämda?
Metro
Svd
måndag 16 november 2009
Man skulle ha blivit advokat!
Detta är Annika Östbergs advokat som handlagt hennes begäran om tidsbestämt straff. Med tanke på summan så måste det vara ett omfattande arbete. En halv årslön för en "arbetare".
Jag undrar viken del i det arbetet han anser vara tidsspillan? Konstigt sätt att uttrycka sig men det genererar tydligen högre arvode.
Fria nyheter
söndag 15 november 2009
Det går bra för somliga!
lördag 14 november 2009
Rapport från en anställd.
Min egen prognos – om vi hinner avgöra allt vi har i skåpet som börjar närmar sig tidsgränserna – är nu att jag själv under detta år kommer att ha satt mitt namn under cirka 30 beslut som alla ser ut på samma sätt:
Ett barn kommer till Sverige och säger att det står ensamt i livet.
Mellan 1 vecka och 3 månader efter att det ”helt ensamma” barnet fått PUT (permanent uppehållstillstånd) så är det en drös anhöriga som flaggar upp sig och menar att de måste bo med det barnet – i Sverige. Och barnhandläggarna ska, enligt GD Dan Eliassons snabbhetsorder, i princip inte ställa några frågor alls, så det går fort också. Barnhanteringen på verket kan bara liknas vid ett löpande band.
Det snart absolut enklaste sättet att till en billig smugglingspenning (för det är inte gratis att ta sig till Sverige) få uppehållstillstånd för en hel familj kommer garanterat att nästa år se ut så här:
Skicka hit en person som är (eller påstår sig vara) under 18 år som säger att han står ensam i livet. En tid efter PUT: anmäl er och säg att ni nu, som av en händelse, fått fatt på varandra igen. Ärendet blir snabbt handlagt i båda leden, för alla följer dogmen att "don´t ask, don`t tell".
fredag 13 november 2009
Det ska visst vara ointressant vad det kostar?
17-årige Asef har varit i Sverige i cirka 18 månader. Efter fyra månaders flykt från Afghanistan via Pakistan, Iran, Turkiet och Grekland hamnade han i Sverige.
– Jag kände till Sverige genom Svenska Afghanistankommitténs arbete under många år i mitt land. De organiserade skolgång, hjälp till familjer och sjukvård. Något som verkligen var bra.
I detta fall var definitivt inte Sverige första azylland (i vilket tanken är att man ska stanna) och hur finansieras dessa långa resor?
"Innan han kom till Filipstad gick han på restaurangskola i Stockholm."
Då borde han ju ha en utbildning och i Sverige lär det ska finnas gott om jobb, med tanke på att vi är öppna för arbetskraftsinvandring?
– Det är bra här. Vi har egna rum och sen kan vi umgås i gemensamma rum. Jag har också en kompis i grannhuset Masmästaren. Nu väntar jag på att min familj får komma till Sverige.
Varför flyr inte familjen tillsammans när tanken ändå är att resten av den också ska hit?
Enligt siffror från Migrationsverket är behovet av nya kommunplatser cirka 550.
Eftersom Sveriges kommuners ekonomi för tillfället inte är den bästa och inte heller statens finanser så blir det ju intressant att veta vad kalaset kostar.
1900/dygn och belagd plats utbetalas och detta gäller endast boendet. På ett år blir detta ca 700000 kronor. Kostnader för skolgång etc, tillkommer.
"Den årliga ersättningen från Migrationsverket till kommunerna är 500 000 kronor för ett kalenderår för att underlätta mottagandet och öka kvalitén." Innebär det då att mellanskillnaden på ca 200000 betalas av kommunen? På trettio boende blir det en hel del för lilla Filipstad med en total folkmängd på 10 644. Hur mycket det blir när Migrationsverket inte längre är med och betalar vill man inte ens tänka på.
VF
Kan också vara intressant att jämföra:
En 90-årig Karlstadsbo, som lider av ledgångsreumatism och besväras av kärlkramp, känner sig ledsen, ensam och otrygg.
Han vill ha plats i ett särskilt boende, något han har rätt till enligt länsrätten.
-Om vi skulle börja rucka på lagstiftningen och bevilja plats i särskilt boende för alla äldre som kände sig ensamma skulle vi få en lavin av ansökningar. Med tanke på att varje plats i särskilt boende kostar en halv miljon kronor om året skulle inte det vara hållbart.
Undrar om det är före eller efter att man tagit hand om pensionen?
Karlstads kommuns vård- och omsorgsnämnd säger nej och har nu begärt prövningstillstånd i kammarrätten.
torsdag 12 november 2009
Hade de "nallat" av lasten?
Tre män, förmodligen hemmahörande i Norge, greps efter att de kört av vägen utanför Mellerud. De hade tydligen inte hunnit att dra till skogs med lasten innan polisen dök upp.Det brukar ju annars vara det vanliga beteendet.
NWT
onsdag 11 november 2009
Mona Sahlin hos Malou
Visst kan alla sju riksdagspartierna slå sig ihop för de är ju ändå svåra att skilja åt men då ska de klart deklarera sina intentioner redan före valet så att vi vet vad som gäller. Det har ju varit ett fasligt tjatande hos sossarna om att Alliansen redan nu ska berätta om de tänker samarbeta med Sd och detsamma borde väl gälla vilken konstellation det än kan tänkas bli.
Malou tog också upp frågan om de främlingsfientliga Sverigedemokraterna och då fick ju Mona dra sitt mantra "aldrig någonsin, aldrig någon gång, aldrig någonstans" som man nu har hört ett antal gånger. Hon tyckte också att det gått åt skogen med Danmark tack vare deras främlingsfientliga parti. Jag hade bestämt för mig att Danmark ligger bättre till än vi när det gäller många saker. Arbetsmarknaden till exempel.
Det känns som en mycket spännande tid fram till valet men Mona Sahlin är trygg för hon vet att inte Sd kommer att få någon vågmästarroll och därmed inflytande för hon tänker inte ge dem det? Självförtroendet är det inget fel på.
tisdag 10 november 2009
Är politikerna viktigast ?
"Flera gravida och kroniskt sjuka har ännu inte fått något vaccin mot svininfluensan. Och på landstinget i Värmland är doserna slut."
Läs mer
Vid min ålder borde man veta bättre!
När jag till sist kom fram, fick jag snabbt veta anledningen till min väldigt långsamma uppkoppling. Jag hade varit uppkopplad alldeles för länge under en månads tid och då sänker operatören hastigheten till nästan noll. Om jag vill ha det ordnat innevarande månad så måste jag betala extra. Detta står i avtalet som jag då inte läst och förstås inte blivit upplyst om. Jag får såklart skylla mig själv men man undrar varför de undanhöll mig den lilla detaljen om tidsbegränsning när de var noga med övriga upplysningar som t.ex. hastighet och pris.
Tänk att man aldrig lär sig.
fredag 6 november 2009
onsdag 4 november 2009
Hon har tagit reda på allt hon behöver veta.
Efter henne kommer en kvinna från Danderyd som anser att man själv ska skaffa sig information och att det inte alls är svårt att göra detta? Hon har tagit reda på allt hon behöver veta, nämligen nedanstående lagar som inte Lissabonfördraget kommer att påverka. Såvitt jag förstår så är väl de två första inget som EU har något intresse av eftersom varken kungen eller vår regering kommer att ha något att säga till om. De andra två lagarna har de väl i alla fall redan börjat att urholka om jag inte missminner mig.
Successionsordningen= Den äldsta av Sveriges grundlagar.
Lagen säger vem som får bli kung eller drottning.
Regeringsformen= En av Sveriges grundlagar.
I regeringsformen står till exempel regler
för hur valen ska gå till.
Tryckfrihetsförordningen= En av Sveriges grundlagar
som säger att alla får skriva vad de tycker
i tidningar och böcker.
Yttrandefrihetsförordningen= En av Sveriges grundlagar.
Lagen har regler för vad man får säga
på tv, i radio, på film och på datorskärmen.
-I dag har varje land varsin representant i den mäktiga kommissionen, som lägger förslag till nya lagar. Med Lissabonfördraget kommer bara två tredjedelar av medlemsländerna att ha en egen kommissionär. Kommer lilla Sverige att ha någon kommissionär?
-För att kompensera att mer bestäms av EU får varje medlemslands parlament, som Sveriges riksdag, lite mer att säga till om. Inför en ny lag får parlamenten åtta veckor på sig att säga ifrån om den nya lagen strider mot den så kallade närhetsprincipen (att lagar bara ska stiftas av EU om EU kan lösa frågan bättre än vart och ett av de enskilda medlemsländerna). Om en tredjedel av parlamenten tycker att lagstiftningen strider mot närhetsprincipen ska förslaget omprövas. Vem tror att såpass många representanter i EU helt plötsligt skulle börja att opponera sig?
-Dessutom tycker Carl Fredrik Bergström inte att parlamenten ska hoppas för mycket.
När man vänder sig till riksdagen har EU redan beslutat om att man ska lagstifta i en viss fråga. Steg ett är redan taget. Man ska inte överskatta den här möjligheten.
-De enskilda EU-invånarna får mer att säga till om, om de är tillräckligt många. Står minst en miljon medborgare bakom ett förslag kan de lägga fram det för kommissionen. Fast kommissionen behöver inte göra som medborgarna vill.
Tänk så roligt att samla en miljon underskrifter för ett förslag som förmodligen knappt kommer att behandlas överhuvudtaget.
-Europaparlamentet beslutar tillsammans med ministerrådet om nya lagar. Så bra! Då behöver vi inte tänka på det.
Insändare i VF
tisdag 3 november 2009
Var det verkligen inte värre än så?
Argumentet för domen var att krogpersonalen "troligtvis" inte skulle ha reagerat på samma vis om det hade gällt heterosexuella. Är det inte lite konstigt att man blir dömd för att något troligtvis inte skulle ha hänt?

måndag 2 november 2009
Är det slapphet, dumhet eller både och?
Aftenposten
Smutskastning av Sverigedemokrater.
Nu har en viss Kenneth Johannesson(s) försökt sig på att skriva en replik på Bertil Sundins inlägg.Han skriver: "B. påstår att politiska partier inte vill locka väljare med egen politik utan genom att smutskasta motståndare." Sanningen är att politiker både argumenterar för sin egen politik och visar på faror och brister i motståndarnas politik.
Jag kan hålla med honom om att det borde vara som han beskriver men i verkligheten ser det väl inte riktigt ut som han påstår. Många har väl både sett på tv, hört på radio och läst i tidningar hur smutskastningen av Sverigedemokrater pågår för fullt. Det sägs en massa "sanningar" där man inte bemödar sig att lägga fram några fakta även om man, mot förmodan, skulle ha några sådana.
Han påpekar också att Socialdemokrater även tidigare kommit överens med t.ex. Vänsterpartiet för att få igenom budgetar men från det till att bilda block med V och Mp, eller till och med vara beredda att samarbeta med "moderatblocket" enbart för att utesluta ett annat demokratiskt valt parti, anser jag vara det optimala sveket mot väljare. Okey, man bestämmer själv vilket parti man ska rösta på men som det nu är så vet man inte i förväg vad man får i slutändan.
Till inlägget
söndag 1 november 2009
Man flyr både hit och dit.
Vad är det egentligen de flyr ifrån, eller till? Vilka är de som flyr? Är det endast ensamstående män eller har de familj och vad händer i så fall med den?
"Sex kinesiska muslimer som har hållits fångna på den amerikanska Guantánamobasen på Kuba har sänts till önationen Palau i Stilla havet."
DN