måndag 3 augusti 2009

Varför namnbyte?

Folk byter namn som aldrig förr. Både för- och efternamn. I de flesta fall är ju anledningen till detta att man har ett namn som gör en alldeles för anonym. Svensson och Eriksson "ägs" ju av väldigt många människor och det kan kanske skapa förvirring i vissa fall där även förnamnet är detsamma.

Det har även blivit populärt bland kvinnor som gifter sig att använda både sitt och mannens efternamn, liksom att män som anser att deras efternamn är för vanligt, istället tar sin frus namn. Det torde väl tyda på att människan önskar sig en identitet och inte endast vill vara en i mängden?

Detta rimmar dåligt med feministernas strävan mot att vi inte ens ska få ha vårt kön ifred, utan där ska gränserna suddas ut så mycket det går. Hur blir det då med vår identitet? Somliga feminister påstår att kön endast är en social konstruktion och inte alls något som vi föds med. Om detta skulle stämma så består största delen av jordens befolkning av individer som inte vågar vara den de är eller som egentligen inte är någon alls.

Varför förökar vi oss inte genom delning?

Svensson ersätts av...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Allra helst önskar feministerna att vi alla var amöbor. I jämnlikhetens namn, amen.
allas er hermafrodit midgardsjarlen.

Gammelsvensk sa...

Hej Jarlen.
Det spelar visst ingen roll hur korkad man är bara man är jämlik.