onsdag 19 augusti 2009

Blir vi "sjukare"?

Fick falska dödsbud via telefon

På kort tid har ett äldre par i Motala fått ta emot flera obehagliga påringningar. Två personer har vid fyra olika tillfällen uppgett att det äldre parets son avlidit i svininfluensa Personerna, en man och en kvinna, utger sig för att vara läkare vid Universitetssjukhuset i Linköping. De ringer från skyddat nummer och känner till sonens namn, skriver Östgöta Correspondenten på nätet. I själva verket är dock sonen varken sjuk i influensa eller avliden.

Ärendet är polisanmält som ofredande.

Vad är anledningen till att människor agerar på detta vis? Har sådant här blivit vanligare på senare tid eller är det bara att vi lättare får veta nuförtiden? Jag ser sådant här som ett riktigt sjukt beteende och kan inte förstå vad man vill uppnå. Finns det något att förstå eller är det bara sjuka människors utagerande? Varför blir det mer och mer av detta sjuka beteende?

1 kommentar:

Karpstryparn sa...

Sjuka typer finns överallt, och det här fallet så får ju ordet sjuk dubbel bemärkelse, i alla fall i mina ögon. Skrev förresten nyss ett inlägg om SD:s senaste framgång i Sifomätning.

Svar om avskummet: Exakt, hade han gjort samma saker emot en man i hans egen ålder så hade det åtminstone varit på samma nivå, även om det hade varit fel det också.