söndag 16 augusti 2009

EU, ett avskyvärt beläte!

"EU-kommissionen föreslår att EU-länderna lättare ska få tillgång till varandras databaser och att EU ska bygga upp egna register. Medlemsländerna ska också se till att datasystem görs kompatibla, så att de kan kommunicera med varandra.

Enligt Stockholmsprogrammet ska i framtiden in- och utresor från unionen registreras. Kriminalregister ska kopplas ihop. Ekonomiska transaktioner ska matas in i en gemensam databas med målet att kunna spåra misstänka ekobrottslingar."

Detta kommer att påverka vanligt folk mycket mer än brottslingarna. Dessa kommer som alltid att finna lösningar för att kringgå lagar och undkomma lagens långa(?) arm.

Inget kan få mig att tycka att EU är en union av samarbetande länder och det kommer att bli ett ännu värre monster till superstat, om inte folk får upp ögonen för vad som pågår och säger ifrån.

"Europas nationer bör föras samman i en superstat utan att deras befolkningar förstår vad som sker." Detta sagt av Jean Monnet, grundare av EU. I Stockholmsprogrammet framgår det tydligt vilket otympligt och trögstyrt beläte EU är. Det mesta av det som ska avhandlas borde väl ha varit åtgärdat för längesedan. EU är ju inte precis någon "ungdom" längre.

EU-kommissionens förslag på Stockholmsprogram

Skarp kritik mot massregistrering

4 kommentarer:

Anonym sa...

Begriper inte heller hur fan folk kunde köpa detta idiotprojekt. I alla tider har folk slagits för sin suveränitet, just för man har ett eget sätt att vilja leva. När man dessutom hör vilka jävla omotiverat höga ersättningar och förmåner skithögarna myglat åt sig, blir man ju bara än mer förbannad...Blodsven

Gammelsvensk sa...

Det jag är mest förtvivlad över är den alltför vanliga kommentaren man får om man pratar med folk om eländet.
" Jag skiter i det där för jag är inte intresserad av politik."

Kan det vara att somliga har det för bra och är vana vid att andra löser problemen?

Anonym sa...

Det kan oxå vara uppgivenhet, när ändå ingen politiker behöver ta konsekvensen av idiotiska beslut...Blodsven

Gammelsvensk sa...

Det ligger nog en hel del i det.