tisdag 29 december 2009

Vaccinationshysteri?

Det är ingen måtta på vad man kan hitta på för att bli av med allt influensavaccin. Nu har man befunnit sig på Karlstads stora köpcenter Bergvik där man vaccinerat människor på löpande band. Det är väl trevligt att man är så tillmötesgående mot kommuninnevånarna men varför är det ofta raka motsatsen när det gäller sjukvård? Då är inte tillgången på resurser lika god.
Två veckor innan man kom på att man kunde röntga.

För någon vecka sedan var "vaccinationsteamet" i Karlstad ute på krogen och erbjöd sina tjänster och även där var intresset stort för att ta sprutan. Man kan undra om det egentligen är riktigt rätt att erbjuda vaccin till berusade människor när man inte vet om de skulle låta sig övertalas i nyktert tillstånd?
Sprutpaus i fyndjakten

6 kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Här gör man allt för att med svenska skattemedel hålla ett amerikanskt läkemedelsbolag under armarna.

Vilka kan ha fått dem till det?

Den internationella kapitalistmaffian Bilderberggruppen!

Gammelsvensk sa...

Demokratbloggen,

Jag tror att du är misstänkt nära sanningen. I alla fall en del av den.

Milla sa...

Lägg av.. Var de till o med ute på krogen? Det är väl lite väl omdömeslöst, med tanke på att det står klart och tydligt på vaccinet att man måste ha tillgång till akutvård ifall man skulle drabbas av anafylktisk chock eller hjärtstopp.

Ann-Marie sa...

Låter desperat tycker jag! Vad är det egentligen som försiggår?

Gammelsvensk sa...

Jag kan tänka mig att man i Sverige som vanligt skulle vara bäst i klassen och gå före med gratis vaccinering åt hela folket. Nu visade det sig ju att det inte behövdes så många doser som man trott och att alla inte var intresserade av att ställa in sig i ledet för att ge Sverige en medalj. Uppenbarligen så fick man inte avbeställa det man inte behövde så nu försöker man desperat att rädda ansiktet. Undras vad slutnotan blir den här gången?

Milla sa...

Värmland är ju i topp med att ha "lyckats" med massvaccineringen. Inte konstigt med dessa tilltag. Den här influensahysterin är ju helt obefogad. Det är ju bla högre antal dödsfall i vanliga säsongsflunsan än vad den här har visat sig ha. Bortkastade pengar anser jag, och många har fått satt livet till som annars skulle ha levt i dag.