torsdag 3 december 2009

Inte i närheten av att kunna kallas debatt!

Att ha ett Tv-program på en halvtimme om minareters vara eller inte vara och då bjuda in Fatima,Nima,Muhammed och ytterligare pratsamma invandrare är dömt att misslyckas. Man ska i vilket fall inte kalla det debatt för det blir garanterat en envägskommunikation.

Dick Eriksson försökte få lite utrymme men trots att han är pratsam och energiskt försökte överrösta den tjattrande "horden" så lyckades han inte få gehör för sina åsikter. Programledaren var heller inte till särskilt mycket hjälp.

En ide inför nästa s.k. debatt med liknande ämne och deltagare kanske vore att sätta kombattanterna i varsin studio så att man kan stänga av ena parten medan den andra talar. Som upplägget är nu så är det väl ingen som får någon behållning av det hela.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför ska den där fånen DE överhuvudtaget släppas fram??? Han hade ju INGENTING att säga!! Börja svamla om terrorism som om alla muslimer är terrorister bara för att (terrorstaten) USA fått en smäll som dom egentligen har bett om. Jag försvarar inte aktionen men det är väl knappast överraskande att den drabbar just USA???? Kan dom bara lära sig att sköta sitt så.....

Gammelsvensk sa...

Anonym,

Om det nu var så att du missade det, så handlade inlägget om huruvida programmet skulle kallas debatt. Jag lade inte in några aspekter på vem som hade rätt eller fel åsikt. Om man bjuder in människor med olika åsikter i en fråga så är väl meningen rimligtvis att båda sidor ska få komma till tals?

Milla sa...

Det kan aldrig bli en debatt när tiden är så knapp och med så många gaphalsar.

Jag hade velat se Nalin Pekul där, och Nima Dervish är ju klockren. Den där kvinnliga muslimen som var så aggresiv hade man då kunnat satt mittemot dom två. För eftersom hon var så arg så hade hon ju redan innan förlorat debatten.

Gammelsvensk sa...

"Den där arga" har jag hört i s.k. debatter förut och hon lät precis lika mycket då som nu. Älskar sin egen röst tror jag. Tillför inget.