fredag 18 december 2009

Till vissa saker finns det pengar.

Nu är jag ganska säker på att Karlstad kommun måste vara väldigt rik. Man ska bygga om aulan i det gamla anrika "Tingvallaläroverket", numera kallat Tingvallagymnasiet. Aulan ska göras om till ett lärcenter där det är tänkt att eleverna ska vistas även på kvällar och helger. Eleverna ifråga är inte intresserade av att åka till skolan på sin fritid utan vill ha aulan kvar som den är. Den är en träffpunkt för eleverna under dagen.

Det nya lärcentret ska bemannas med specialpedagoger och "annan resurspersonal" för att stödja eleverna och sådana lär väl kosta en rejäl slant. Särskilt på obekväm arbetstid. Är detta tänkt att bli samhällets nya sätt att påverka och styra in barn och ungdomar på "den rätta vägen". Föräldrarna anses kanske inte veta vilken den är?

"43 miljoner kronor finns avsatta till ombyggnad av hela gymnasieskolan för att anpassas till det minskade elevunderlaget."

Är det bara antalet gymnasieelever som förväntas krympa eller gäller det skolelever över huvud taget? Väntas detta fenomen vara för evigt eller är det tillfälligt? Om de utgår ifrån att det föds färre barn, hur rimmar det i så fall med att man samtidigt bygger nya bostäder i en rasande fart? Även om man lyckas locka nya invånare till Karlstad så får man väl utgå ifrån att även de har, eller kommer att få, barn. Ska man bygga nya skolor då?
VF

1 kommentar:

Ann-Marie sa...

Dom "nya svenskarna" går ändå inte i skolan så länge, speciellt flickorna skickas till sina resp. hemländer (som dom är flyktingar från??!!) för att giftas bort i ung ålder (mellanstadiet eller så) alltså kommer skolorna att mer och mer försvinna.