onsdag 2 december 2009

I kommunpolitiken är det lekstuga vill jag lova.

"Oppositionen i Årjäng har lämnat de tyngsta politiska posterna. För stunden eller på sikt.
– Det beror på när Centerpartiet tänker be oss om ursäkt, säger Gunilla Svantorp, gruppledare för Socialdemokraterna."

Ursäkten som efterlyses krävs för att en c-politiker beskyllde socialdemokraterna för att vara värre än Sverigedemokraterna eftersom de utplånar hela bygder.

Nu har det nått löjets gräns för längesen. Tjafset om skymfen att bli jämförd med Sverigedemokrater fortsätter och nu går oppositionen (v+s) inte ens till "jobbet". Kan det verkligen vara vuxna människor detta handlar om? Man måste ju ställa sig frågan om detta hade hänt om man jämförts med ett annat parti? Skulle inte tro det.

Det kanske vore mera på sin plats att be Sverigedemokraterna om ursäkt för att man kallat dem främlingsfientliga och jämfört dem med socialdemokrater. Sverigedemokrater är, liksom många andra, emot den förda invandringspolitiken men detta har uppenbarligen många svårt att ta till sig. Är det brist på språkförståelse det handlar om eller är det en, kanske befogad, rädsla för att folk ska få upp ögonen för vad de etablerade partierna håller på med.

Istället för att "kasta skit" kunde man kanske ha uttryckt sig så här:
Tacka vet jag Sverigedemokraterna för de värnar både landet och hembygden. Då hade väl ingen behövt känna sig kränkt?
VF

5 kommentarer:

Anonym sa...

”… Det socialdemokratiska partiets kamp för att bilda ett parti som skulle leda Sverige ut ur fattigdom och elände har för länge sedan dödats av dagens landsförrädiska patrask. Det borde vara dödsstraff på landsförrädare!

Det skitiga patrasket har INGENTING med folkets kamp att göra. Det socialdemokratiska parti som bildades och efter mycket möda och kamp, och slutligen genomdrev välfärden i vårt land, har dessa förrädare så gruvligt svikit så att idag återstår det Absolut Ingenting av folkets demokratiska parti … I n g e n t i n g ! …

… Idag talar sossarna om att ta hit obegränsat med utlänningar, sådana som under socialdemokratins ungdom benämndes svartfötter, sådana som tar våra jobb och förstör landet ...

Vi ska slänga ut ockupanterna från vårt vackra land, samtidigt som kujonerna i Sveriges riksdag kan vänta sig hårda straff för sitt svek …”

http://demokratbloggen.wordpress.com/

Anonym sa...

Jag förutsätter att pajaserna som inte går till "jobbet" ej heller får lön! Fast inom den snyltarvärlden existerar inte moral och etik. Sozzarnas partiledare är väl ett klockrent exempel på bristande omdöme...Blodsven

Gammelsvensk sa...

"Sådan herre sådan hund" kan väl passa då. Jag känner mig för övrigt helt övertygad om att dagens politiker, i de etablerade partierna, har en enda sak på sin agenda och det är sin egen karriär.

Måhända finns det någon enstaka idealist bland fritidspolitikerna men den märks i så fall inte.

Berit sa...

Var glad att de ingenting gör!
Sysslolösa politiker är det bästa och billigaste för alla.
Betala dem dubbel lön om de lovar att inte göra någonting hela nästa år.

Gammelsvensk sa...

Berit,
På kommunfullmäktigemötena, jag brukar kolla dem på webb-tv, är det inte många som påvisar någon nämnvärd aktivitet men de få som gör det ställer till desto värre. De håller på att förstöra vår vackra stad helt och hållet och kostar, det gör det.