torsdag 24 september 2009

Staty av Karlstads "välgörare".

Håkan Holm, kommunalrådet som går till historien. Han verkar lyckas med allt han företar sig. Nu håller han på att bygga sönder allt det fina som Karlstad har i form av närheten till Vänern och Klarälven för att han bestämt att Karlstad ska komma upp i 100 000 invånare. Vad har han egentligen som gör att alla dansar efter hans pipa? I artikeln om kvarteret Negern, påstår han att det är en styrka hos medarbetarna att de tycker som han. Jag skulle väl snarast vilja påstå att det är en svaghet att de inte vågar stå för sina egna åsikter.

Håkan Holm ser tydligen som sin livsgärning att få folkmängden i Karlstad att öka och då undrar man ju om han lyckats så bra med det som han själv påstår. I den här foldern över Karlstad kan man läsa om både in- och utflyttning och såvitt jag kan se så går det lite trögt mot hans uppsatta mål. Dessutom verkar inte de inflyttade höra till den penningstarka målgrupp han tänkt sig ska befolka de dyra bostäderna på, och vid vattnet.

Det har kommit in medborgarförslag på att sätta upp en staty av Håkan Holm. Han trodde först att det var ett skämt, men det tror han inte längre. Det gör jag!

Inga kommentarer: