fredag 18 september 2009

Hur påverkas våra barn?

Jag tycker att det är svårt att förstå ungdomars agerande gentemot varandra nuförtiden. Det sparkas och slås mot huvudet i syfte att ställa till så mycket skada som möjligt. Fattar de inte att man kan "avliva" en människa på det viset? Har Tv och filmer fått våra barn att tro att det inte händer något allvarligt vid sådan behandling utan allt är bara "på skoj"?? Tror de kanske att det bara är att resa sig och gå därifrån om man blivit misshandlad till medvetslöshet?

2 kommentarer:

Milla sa...

Jag tror att det beror på att hela samhället har förändrats och hårdnat enormt mycket på kort tid. Tillsammans med fri tillgång till våldsfilmer, både fejkade och tyvärr äkta på tex Youtube.

Jag tror många ungdomar och barn känner stor frustration och är lämnade alena i en hård värld. Och har stora krav på sig som dom inte mäktar med osv. Listan av orsaker kan nog göras lång. Men sorgligt, det är det.

Anonym sa...

Ja det är förbannat sorgligt! Tror oxå detta jävla dataspelande gör ungarna avtrubbade. Vad jag förstår så handlar dessa ofta om extremt våld. Mindre gymnastik i skolan, mindre intresse för idrott kan oxå vara orsaker. Fast största problemet är idiotpolitik som har skapat enorma kulturella och etniska motsättningar, men att höra detta faktum från media forskare och politiker är ju helt uteslutet...Blodsven