onsdag 15 juli 2009

Litauisk lag mot homosexualitet

"Efter många turer har Litauen idag klubbat en kontroversiell morallag.I syfte att skydda barn, får man nu inte sprida positiv information om t.ex. homo- och bisexualitet.De internationella invändningarna mot lagen har varit många och Boris Dittrich på Human Rights Watch kallar lagen en bakåtsträvande och farlig åtgärd som uppgår till censur. Tidigare presidenten Valdas Adamkus lade första Juni in veto mot lagen men med en majoritet på 140 mot 80 ledamöter slog parlamentet ut vetot."

Det är märkvärdigt att det ska till en lag för att få slut på allt tjatande och pådyvlande av "de rätta" åsikterna om sexualitet, fast egentligen skulle det kanske behövas många fler lagar om vad barn ska slippa att bli indoktrinerade av.

Tids nog hinner de att upptäcka och själva skapa sig en uppfattning om allt elände på vår jord och vi kan då bistå med eventuella kunskaper och erfarenheter. Med det menar jag inte att vi ska hålla dem borta från verkligheten men de behöver väl inte få den med bröstmjölken.

Ibland undrar jag om människor med annan sexuell läggning än den gängse, har blivit så många fler än förr eller om det endast handlar om att de idag "kommer ut"? Jag har inga som helst problem med vilken läggning en människa har men det ältas för mycket.

Inga kommentarer: