tisdag 1 juni 2010

Hellre kungabröllop än prideparad!

Det är väldigt många paneldebatter om monarkin i dessa dagar. Jag har just lyssnat på två "jag vet bäst"- människor på Tv och då fick jag höra vad vi alla ska tycka om de kungliga. Den ena var en kvinnlig proffstyckare som ansåg att kungabröllop inte är något att prata om för kungen är minsann likadan som vi och går också på toaletten. Kungen är dum och Victoria har inget intressant att säga. Förresten så är det ju fel att göra så stor affär av ett bröllop där en far ger bort sin dotter till en man. Särskilt med tanke på att det numera finns många olika konstellationer när det gäller partnerskap. Det hade säkert fallit i god jord om vigseln hållits mellan två individer av samma kön.

Proffspratare nummer två var en invandrare vid namn Muhammed. Han visste till och med bättre än den proffsiga svenska journalissan. Kungen är en übermensch! Vi säljer inga Jasplan bara för att han åker ut i världen och pratar. Übermensch, übermensch!!

Dessutom tyckte denne Muhammed att det är hemskt att svenskarna drar en lättnadens suck när man får veta att alla svenskar, som varit med om provokationen mot Israel ute till havs, nu har kommit tillrätta. Vi borde istället rikta våra omsorger mot alla de människor som Israel förtrycker.
De sist funna svenskarna hade befunnit sig på en båt med väldigt många människor. Förmodligen den som hade ca sexhundra turkar ombord. Vad ska de stackars Gazaborna med sexhundra turkar till?

Vilken tur att vi har våra intelligenta proffspratare som vet precis hur allt ska vara och vad alla ska tycka om precis allting. Det är bara synd att dessa tycker så lika om vissa saker att det inte blir någon debatt.

Inga kommentarer: